x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bute l-a făcut KO pe Zuniga şi şi-a păstrat titlul mondial

Bute l-a făcut KO pe Zuniga şi şi-a păstrat titlul mondial

14 Mar 2009   •   00:00
Bute l-a făcut KO pe Zuniga şi şi-a păstrat titlul mondial

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat pentru a treia oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a făcut KO pe columbianul Fulgencio Zuniga, în runda a patra a unui meci desfăşurat la Montreal, informează Mediafax. Bute are astfel la profesionişti 23 de victorii, din care 19 prin KO.



Românul a câştigat meciul prin KO tehnic, în minutul 2:25 din runda a patra, după ce l-a trimis la podea pe Zuniga cu o lovitură de stânga. Zniga a avut probleme în a se "redresa", Bute şi-a continuat atacul, astfel că arbitrul Lindsay Page Jr. nu a avut altă soluţie decât să oprească partida.
Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, în 25 octombrie 2008, pe mexicanul Librado Andrade. În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio. Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Lucian Bute, în vârstă de 29 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei.

Tatăl lui Bute a pariat că fiul său va câştiga prin KO

Ştefan Bute, tatăl pugilistului Lucian Bute, a declarat, înaintea meciului fiulului său de la Montreal, că a pariat pe o victorie prin KO până în runda a opta, lucru care s-a şi întâmplat, încă cu patru runde mai devreme. Casa familiei Bute a fost neîncăpătoare la ora meciului dintre Lucian Bute şi columbianul Zuniga. Rude, consăteni, s-au aflat de alături de părinţii lui Lucian. Ca la fiecare meci al fiului său, mama, Maricica Bute, a stat într-o cameră alăturată, fără a se uita la televizor. "O să vedeţi, am şi pus un pariu, Lucian o să câştige prin KO până în runda a opta. Am încredere în el dar emoţiile tot sunt foarte mari", spunea Ştefan Bute înaintea începerii meciului. După lovitura câştigătoare, Ştefan a fost îmbrăţişat de toată lumea şi felicitat pentru victoria fiului său. "Bravo băiete, ai arătat cine este campionul. Am avut emoţii mari doar în primele două reprize, pentru că după cum îi intrau loviturile lui Lucian, eram sigur că îl va face KO", a declarat Ştefan Bute. Surorile lui Lucian i-au transmis mamei vestea, iar Maricica Bute a izbucnit în plâns. "Sunt mândră, a cântat imnul pentru el. Mă cam speriasem când l-am văzut pe columbian cum arată, dar Lucian m-a liniştit aseară când am vorbit cu el. Mi-a spus să am încredere în el că va câştiga. Sunt o mamă fericită. Să fie sănătos şi îl aştept să vină acasă cât mai repede", a spus Maricica Bute. Lucian Bute va veni în România pe 18 martie. La doar câteva minute după finalul meciului, curtea familiei Bute s-a umplut de consăteni, veniţi să-i felicite pe părinţii lui Lucian. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport bute