x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Câinii" sunt naşii Europei Centrale

"Câinii" sunt naşii Europei Centrale

de Dragos Stoica    |    18 Sep 2009   •   00:00
"Câinii" sunt naşii Europei Centrale
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

După calificarea de senzaţie din Cehia, trupa lui Dario Bonetti a debutat în grupe cu o victorie în Austria. Dinamoviştii au mai marcat trei goluri, toate anulate pe motiv de ofsaid.



Lui Dinamo pare să-i priască mai mult "Europa League" decât campionatul intern. Dacă în Liga 1 "alb-roşiii" se poticnesc constant de formaţii mult mai slab cotate, lucrurile le merg excelent în cupele europene.

GOL VALABIL?
După duşul rece administrat de Oţelul, Dinamo a intrat hotărâtă pe gazonul de pe "UPC Arena". Deşi ar fi putut evolua în culorile tradiţionale, trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare a apelat tot la echipamentul galben-negru purtat la meciul de pomină cu Slovan Liberec. Superstiţia a dat roade, dar asta în primul rând pentru că Dinamo a asediat poarta austriecilor aproape total în prima repriză, când a avut cel puţin cinci ocazii mari de gol. Andrei Cristea a introdus mingea de două ori în poartă, însă tabela a rămas imaculată pe motiv de ofsaid. La fel avea să păţească în repriza secundă şi Alexe, deşi golul marcat de surprinzătorul titular din avanposturi a părut valabil. Până la urmă, Tamaş a aşteptat inteligent în minutul 80 o minge pe respingere, pentru ca apoi să marcheze imparabil. Din păcate, finalul a fost de coşmar. Cumva româneşte, "câinii" s-au văzut prea repede cu sacii în căruţă, iar Sturm a ratat calificarea pe final din situaţii aproape incredibile. Până la urmă, şansa a surâs lui Dinamo, care devine o adevărată sperietoare în centrul Europei.

STURM GRAZ: Gratzei - Sonnleitner, Feldhofer ('84 Hassler), Schildenfeld, Kandelaki - Jantscher, Hlinka, Weber ('84 Bukva), Holzl - Beichler ('71 Lavrici), Muratovic. Antrenor: Franco Foda.

DINAMO: Dolha - Scarlatache, Tamaş, L. Goian, Diabate - Torje ('80 Ze Kalanga), D. Kone ('90+2 Boştină), N'Doye, Ad. Cristea ('76 Cl. Niculescu) - And. Cristea, Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

Bonetti: "Ratăm prea mult"
Dario Bonetti s-a arătat mulţumit de victoria de la Graz, însă a recunoscut totodată că echipa a avut parte de doza ei de şansă. "Puteam câştiga la un scor mai mare. Suntem însă puţin îngrijoraţi pentru că ratăm cam mult, iar acest lucru se poate întoarce. Sunt fericit că jucătorii au respectat ce am făcut la antrenamente. Sunt erori individuale care se pot întâmpla o dată la 15 ani, dar la noi s-au întâmplat la două meciuri. Cât despre golul lui Tamaş, acesta este rodul faptului că ne pregătim foarte bine atacanţii să se apere şi fundaşii să atace", a spus antrenorul italian.

×
Subiecte în articol: sport