x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Calificare în optimi pentru românii din Ucraina. Boloni şi Marica, KO

Calificare în optimi pentru românii din Ucraina. Boloni şi Marica, KO

27 Feb 2009   •   00:00
Calificare în optimi pentru românii din Ucraina. Boloni şi Marica, KO

Singurii români care s-au bucurat de succes la finalul manşei secunde a 16-imilor Cupei UEFA au fost cei care activează în campionatul ucrainean de fotbal. Deşi s-a spus că vin după o vacanţă prelungită de iarnă şi că nu sunt la capacitate maximă, atât Şahtior Doneţk, cât şi Dinamo Kiev au reuşit să se califice în optimile competiţiei, eliminând formaţii aflate în plin campionat.



Dinamo Kiev, la care Florin Cernat a intrat pe teren în minutul 65, iar Tiberiu Ghioane în minutul 78, a scos o remiză, scor 2-2, la Valencia. Kraveţ a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 34, pentru ca Marchena, 44, şi Del Horno, 53, să întoarcă rezultatul. Kraveţ şi-a trecut totuşi în cont "dubla", în minutul 73, şi şi-a calificat echipa în optimi cu scorul general de 3-3. Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care Răzvan Raţ a fost integralist, s-a calificat cu scorul general de 3-1 în dauna celor de la Tottenham. Şahtior a remizat în deplasare, scor 1-1, golurile fiind marcate de Dos Santos, în minutul 55, pentru gazde, şi de Fernandinho, în minutul 86. De partea cealaltă, Standard Liege, sub conducerea lui Ladislau Boloni, a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Braga, după ce portughezii câştigaseră prima manşă cu scorul categoric de 3-0. Nici formaţia lui Ciprian Marica nu va merge mai departe, Vfb Stuttgart fiind învinsă acasă, cu acelaşi scor ca şi în tur, 2-1, de campioana en-titre, Zenit St. Petersburg. Ciprian Marica a început meciul din postura de rezervă şi a fost introdus pe teren în minutul 76.

Alte rezultate: O altă echipă britanică angrenată în competiţie, Manchester City, a reuşit să se califice în optimi, după ce a învins pe teren propriu FC Copenhaga cu 2-1, partida din tur terminându-se la egalitate, scor 2-2. Saint-Etienne a îndeplinit o formalitate pe teren propriu, învingând cu 2-1 pe Olympiakos Pireu şi calificându-se în optimi cu scorul general de 5-2. De asemenea, Aalborg nu a cedat nici ea avantajul obţinut în prima manşă, ba chiar a continuat să uimească Europa învingând Deportivo La Coruna în deplasare cu scorul de 3-1 şi obţinând calificarea cu scorul general de 6-1.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sport minutul scorul