x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Candidatura - S-a depus dosarul pentru finala UEFA

Candidatura - S-a depus dosarul pentru finala UEFA

de Ionut Paduraru    |    18 Mar 2006   •   00:00
Candidatura - S-a depus dosarul pentru finala UEFA

Federatia Romana de Fotbal a trimis ieri la UEFA documentele care confirma candidatura orasului Bucuresti pentru organizarea finalei Cupei UEFA din sezonul 2008-2009.

Bucurestiul va candida cu Stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", a carui capacitate va fi de 60.120 de locuri la sfarsitul lucrarilor de modernizare supervizate de Primaria Capitalei. Documentele trimise catre UEFA ieri, in ultima zi de depunere a candidaturilor, au fost semnate de FRF, Agentia Nationala pentru Sport, proprietarul stadionului, Primaria Municipiului Bucuresti si Autoritatea Aeronautica Romana.

CIRCUMSTANTE. Demersul FRF vine imediat dupa calificarile spectaculoase obtinute de Steaua si Rapid in sferturile de finala ale Cupei UEFA, tara noastra avand garantat in acest sezon macar un loc in semifinalele competitiei. De asemenea, Romania este in acest an liderul coeficientilor UEFA, oficialii FRF sperand ca aceste lucruri vor constitui un avantaj pentru obtinerea organizarii finalei din 2009. O prima inspectie a Stadionului National va avea loc in perioada aprilie-iulie 2006, inspectorii UEFA urmand a stabili daca arena indeplineste conditiile necesare. O decizie finala in aceasta privinta este asteptata la inceputul anului viitor.

CONCURENTA. Pentru organizarea finalei Cupei UEFA, din sezonul 2008-2009 mai candideaza cinci stadioane, din Danemarca, Marea Britanie, Germania si Spania. Arenele concurente sunt: Parken din Copenhaga (42.208 locuri), Old Trafford din Manchester (68.623 de locuri), Stadium of Light din Sunderland (48.343 de locuri), Fussball Arena din Hamburg (51.000 de locuri) si Estadio Martinez Valero din Elche (36.686 de locuri). De remarcat ca stadionul din Hamburg, modernizat recent pentru Cupa Mondiala din Germania, candideaza si pentru organizarea finalei UEFA din 2008.

×
Subiecte în articol: sport uefa