x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Caroline Garcia o surclasează pe Aryna Sabalenka și câștigă WTA Finals

Caroline Garcia o surclasează pe Aryna Sabalenka și câștigă WTA Finals

08 Noi 2022   •   09:20
Caroline Garcia o surclasează pe Aryna Sabalenka și câștigă WTA Finals
Sursa foto: Hepta

Franțuzoaica Caroline Garcia a făcut o demonstrație de măiestrie la serviciu pentru a obține luni noaptea cel mai important titlu din cariera sa, învingând-o pe Aryna Sabalenka cu 7-6(4) 6-4 în ultimul act al WTA Finals de la Fort Worth, Texas.

Garcia a încununat astfel un an excelent, obținând al patrulea titlu al sezonului și ajungând pe cel mai bun loc din carieră în clasamentul mondial.

„Astăzi a fost o finală atât de intensă", a declarat Garcia după meci pentru Tennis Channel, purtând o pălărie de cowboy.

„Sunt foarte mândră de modul în care am reușit să-mi păstrez mintea calmă și să mă concentrez cu adevărat pe fiecare punct în parte, pe fiecare game în parte."

Serviciile fulminante ale ambelor jucătoare au fost lansate devreme și niciuna dintre ele nu s-a confruntat cu o minge de break în primul set al finalei turneului de final de sezon, la care participă cele mai bune opt jucătoare din circuitul WTA.

Dar în tie-break, al doilea serviciu al bielorusei, care a dat bătăi de cap uneori în acest sezon, a dat din nou greș - mai întâi o dublă greșeală costisitoare pentru a fi condusă cu 5-2 și apoi o altă greșeală la minge de set.

Garcia a menținut presiunea de aici încolo, reușind un break în deschiderea setului secund și închizând apoi meciul la a doua minge de meci, depășind un game tensionat pentru a obține victoria într-un meci în care a reușit 11 ași și nu a oferit nicio minge de break.

După ce a primit trofeul Billie Jean King de la legenda americancă Chris Evert, Garcia a avut cuvinte frumoase pentru Sabalenka, a șaptea favorită a turneului, care a eliminat-o pe Iga Swiatek, numărul unu mondial, în semifinala de duminică.

„Aduci atât de multă energie pe teren de fiecare dată, este întotdeauna o plăcere să te urmărim", a spus Garcia pe scena turneului indoor pe hardcourt.

„Este minunat să ai toată energia ta în tenisul feminin. Apreciez cu adevărat".

Garcia, în vârstă de 29 de ani, a fost clasată în afara top 70 la jumătatea lunii iunie, dar de atunci a câștigat patru titluri, a ajuns în semifinale la US Open și acum va urca pe locul patru, cel mai bun din carieră.

„Este super important să continui să te îmbunătățești", a spus ea.

„Dacă nu avansezi, te întorci înapoi. Și asta nu este ceva ce vrem să facem în această echipă".

Sabalenka, care va urca pe locul cinci mondial, a așteptat cu nerăbdare mai multe meciuri decisive pentru titlu împotriva lui Garcia.

„Caro, chiar te urăsc acum, dar ai jucat un tenis incredibil, nu doar în seara asta, ci și anul acesta", a spus Sabalenka.

„Felicitări pentru rezultate și sper că vom mai juca multe finale".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: caroline garcia tenis