x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Mutu: Scapă de amendă?

Cazul Mutu: Scapă de amendă?

de Dragos Stoica    |    06 Oct 2009   •   00:00

Tribunalul Federal al Elveţiei a decis ieri seară suspendarea temporară a hotărârii TAS, prin care atacantul Fiorentinei era obligat la plata unor despăgubiri de 17 milioane de euro către Chelsea.



Veşti incredibile pentru Adrian Mutu! Aflat în cantonament cu naţionala României în vederea partidelor cu Serbia şi Insulele Feroe, "Briliantul" a fost înştiinţat aseară că decizia prin care TAS l-a obligat să plătească lui Chelsea despăgubiri de 17 milioane de euro a fost momentan suspendată.

"Nu avem nici noi prea multe date în momentul de faţă, vă rog să mă credeţi. Din ce am înţeles de la avocaţii noştri, este o decizie de suspendare temporară a deciziei TAS, luată azi (n.r. ieri) de Tribunalul Federal al Elveţiei. Noi acum ne judecăm cu Chelsea la Tribunalul Federal şi nu la TAS, pentru că în instanţa sportivă nu mai putem ataca în niciun fel acest caz. Cel mai probabil mâine vom afla exact situaţia deciziei luate azi de Tribunalul Federal al Elveţiei", a declarat aseară impresarul jucătorului, Victor Becali.

Foarte interesant şi totodată încurajator pentru Mutu este faptul că, de obicei, Tribunalul Federal nu se bagă peste deciziile adoptate anterior de TAS. Mai mult, este doar pentru a doua oară în istorie când instanţa civilă elveţiană anulează o hotărâre a Tribunalului Sportiv.


Reperele unui scandal celebru
Problemele dintre Adrian Mutu şi Chelsea au început în toamna lui 2004, pe vremea când londonezii erau antrenaţi de Jose Mourinho. După mai multe avertismente date fotbalistului în legătură cu viaţa nesportivă pe care o ducea, tehnicianul a solicitat un control oficial după un antrenament, în urma căruia Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină. Chelsea i-a reziliat imediat contractul, românul a fost suspendat pentru şapte luni, pentru ca apoi Mutu să fie transferat gratuit, din postura de jucător liber, la Juventus Torino.

Ulterior, Chelsea a demarat o acţiune în justiţia sportivă privind recuperarea prejudiciilor pe care i le-ar fi adus gestul lui Mutu, TAS decizând în primăvară că "decarul" naţionalei trebuie să le plătească englezilor despăgubiri de 17 milioane de euro!

×
Subiecte în articol: sport