x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul valiza: Au fost influenţe?

Cazul valiza: Au fost influenţe?

de Ionut Paduraru    |    25 Iul 2008   •   00:00
Cazul valiza: Au fost influenţe?

Dumitru Dragomir îi atacă din nou pe "lupii tineri" din FRF, declarînd că Lupescu şi Prunea au încercat să convingă preşedintele CAF, Daniel Florea, să dea o decizie nefavorabilă Stelei în cazul "Valiza".

Dumitru Dragomir îi atacă din nou pe "lupii tineri" din FRF, declarînd că Lupescu şi Prunea au încercat să convingă preşedintele CAF, Daniel Florea, să dea o decizie nefavorabilă Stelei în cazul "Valiza".


După scandalul "Valiza", Comisia de Disciplină a FRF a decis penalizarea cu 7 puncte a clubului din Ghencea şi interzicerea accesului pe stadioane timp de doi ani a finanţatorului Gigi Becali. Comisia de Apel a menţinut apoi sancţiunile iniţiale, care au fost retrase la ultima instanţă sportivă românească, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. În ultimul timp au apărut informaţii conform cărora mai mulţi oficiali ai FRF au intervenit pe lîngă preşedintele CAF, Daniel Florea, pentru a-l influenţa în luarea unei decizii.


ANCHETĂ. "Daniel Florea mi-a spus, într-un raport, că a primit telefoane de ameninţare din partea lui Ionuţ Lupescu şi a lui Florin Prunea pentru a lua o decizie în defavoarea Stelei. Au încercat să influenţeze decizia. Nu am spus acest lucru pînă acum, pentru că s-ar fi interpretat că doresc să mă răzbun pe cei doi", a declarat şeful LPF, Dumitru Dragomir, care s-a grăbit apoi să elimine orice suspiciune asupra preşedintelui FRF, Mircea Sandu: "Eu am făcut ancheta aşa cum trebuie. Mircea Sandu nu a avut nici o implicare în luarea deciziei finale în cazul «Valiza». Tot ce a făcut Mircea Sandu a fost să-i spună lui Daniel Florea să respecte regulamentele în vigoare".

 

Prunea: "S-au luat 500.000 de euro"

Directorul departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a infirmat acuzaţiile lui Dragomir. "Nu e nimic adevărat. L-am sunat pe Daniel Florea în acea perioadă, dar cu alte scopuri, nicidecum să-l influenţez în luarea unei decizii. Eu sînt prieten cu Florea, soţiile noastre la fel, dar atît. Dragomir încearcă să distragă atenţia de la modul în care a vîndut drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Are un comportament tipic unui miliţian de modă veche. Acest om ar trebui să ajungă acolo unde îi este locul", a spus Prunea, care susţine că există trei persoane care au primit bani pentru modificarea deciziei în cazul "Valiza", fără a nominaliza însă pe cineva: "Schimbarea deciziei s-a făcut pe mari interese. Au fost trei persoane care au luat în jur de 500.000 de euro". Cealaltă persoană acuzată de Dragomir, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, va susţine astăzi o conferinţă de presă în care va vorbi despre acest caz.

×
Subiecte în articol: sport