x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE 2008 - Să fie cu noroc!

CE 2008 - Să fie cu noroc!

de Marius Mihalcea    |    01 Dec 2007   •   00:00
CE 2008 - Să fie cu noroc!
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Tragerea la sorţi va avea loc in localitatea elveţiană Lucerna, cu incepere de la ora 13:00. Romănia va evita reprezentativele Germaniei, Portugaliei şi Spaniei, cu care se află in aceeaşi urnă valorică.

Tragerea la sorţi va avea loc in localitatea elveţiană Lucerna, cu incepere de la ora 13:00. Romănia va evita reprezentativele Germaniei, Portugaliei şi Spaniei, cu care se află in aceeaşi urnă valorică.

Â

Calificată iarăşi la un turneu final după o pauză de opt ani, Romănia işi va afla măine adversarii pe care ii va avea in prima fază a competiţiei ce se va desfăşura in vara anului viitor, in Austria şi Elveţia. Tragerea la sorţi va dura 50 de minute, iar distribuirea echipelor pe grupe se va face incepănd cu cele din prima urnă valorică şi va continua, in ordine, cu cele din urnele a patra, a treia şi a doua.

VARIANTE. Lipsit de noroc la tragerea la sorţi a grupelor preliminariilor pentru CM 2010, selecţionerul "naţionalei" noastre, Victor Piţurcă, speră ca măcar de data aceasta să nimerească in compania unor adversari mai accesibili. Pentru Romănia, ideal ar fi să nimerească in aceeaşi grupă cu reprezentativele Austriei, Suediei şi cu cea a Poloniei. In schimb, dacă vor fi complet ocoliţi de şansă, "tricolorii" ar putea avea parte de o adevărată "grupă a morţii", cu fosta adversară din preliminarii, Olanda, cu Italia, campioana mondială en-titre, şi cu Franţa, vicecampioană mondială şi totodată viitoare adversară in campania pentru CM 2010. Imediat după obţinerea calificării la Europene, Piţurcă a declarat: "La turneul final mi-aş dori adversari căt mai slabi. Dar există? Nu, nu există, fiindcă toate echipele au jucători formidabili".

marius.mihalcea@jurnalul.ro

URNA 1

 Grecia

 Elveţia

 Austria

 Olanda

URNA 2

 Croaţia

 Italia

 Cehia

 Suedia

URNA 3

 RomĂnia

 Germania

 Portugalia

 Spania

URNA 4

 Polonia

 Franţa

 Turcia

 Rusia

La TVR1

Postul public de televiziune va transmite in direct festivitatea tragerii la sorţi de la Lucerna. Astfel, din studioul emisiunii Euro-Staruri, care va incepe la 12:30, cu jumătate de oră inaintea tragerii la sorţi, Emil Grădinescu va comenta impreună cu invitaţii săi, preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, şi editorialistul Gazetei Sporturilor, Andrei Vochin, evenimentul. In momentul inceperii tragerii la sorţi, legătura ii va fi comutată la Lucerna lui Vlad Enăchescu.

×
Subiecte în articol: sport