x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE de gimnastica - Bilant foarte bun

CE de gimnastica - Bilant foarte bun

de Dragos Stoica    |    08 Mai 2006   •   00:00
CE de gimnastica - Bilant foarte bun

Gimnastul roman Flavius Koczi a furnizat ieri surpriza finalelor pe aparate a Campionatelor Europene de la Volos (Grecia).

El a castigat medalia de aur la cal cu manere, dupa ce se calificase in ultimul act cu cea de-a opta nota a calificarilor.

FARA GRESEALA. Intrat al saselea in concurs, Koczi a primit nota 15,200, devansandu-l astfel pe campionul euopean din 2005, ungurul Krisztian Berki, care a fost initial notat cu 14,800, si pe germanul Eugen Spiridonov, care a luat 14,775. La festivitatea de premiere insa Berki a fost rugat sa paraseasca podiumul, dupa ce arbitrii au admis o contestatie depusa de delegatia Ucrainei, care a reclamat faptul ca nota acordata ungurului a fost prea mare. In aceste conditii, argintul i-a fost acordat lui Spiridonov, in timp ce ucraineanul Olexander Suprun a luat bronzul. Cel de-al doilea roman care a concurat in aceeasi proba, Daniel Popescu, a ratat exercitiul cazand de pe cal si a ocupat in final locul al cincilea, cu 14,425. In proba de sol, Marian Dragulescu a cucerit medalia de argint (15,525), fiind intrecut de rusul Anton Golotsutskov, care a fost apreciat de arbitri cu 15,600. Romanii au stralucit si la sarituri, Dragulescu intrand in posesia medaliei de aur, in timp de Alin Jivan si-a adjudecat argintul.

ARGINT PE ECHIPE
In concursul pe echipe, romanii nu au reusit sa-si pastreze titlul european, obtinand medalia de argint. Formata din Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Daniel Popescu, Alin Jivan si Flavius Koczi, echipa Romaniei a obtinut un total de 270,325 de puncte, fiind devansata de Rusia (272,225 de puncte). Medalia de bronz a revenit echipei Belarusului, cu un total de 268,975 de puncte. Romania castigase ultimele doua editii ale Campionatelor Europene, din 2002 si 2004. Clasamentul final al concursului pe echipe de la Volos a fost urmatorul: 1. Rusia; 2. Romania; 3. Belarus; 4. Ucraina; 5. Italia; 6. Franta; 7. Germania; 8. Elvetia.

×
Subiecte în articol: sport