x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ – AS ROMA: 1-3/Tăiaţi ca maioneza

CFR CLUJ – AS ROMA: 1-3/Tăiaţi ca maioneza

de Dragos Stoica    |    27 Noi 2008   •   00:00
CFR CLUJ – AS ROMA: 1-3/Tăiaţi ca maioneza

Învinşi aseară de italienii lui Spaletti, ardelenii mai păstrează doar şanse teoretice de a ajunge în primăvara europeană. În urma remizei de la Bordeaux, CFR nu mai poate prinde nici măcar locul 3, de Cupa UEFA.

Ce diferenţă între felul cum a început meciul de aseară şi cum s-a derulat cel cu Bordeaux! După numai trei minute, 19.920 de spectatori se frecau la ochi văzându-l pe Trică cum executa al treilea corner consecutiv, în timp ce oaspeţii păreau ţintuiţi în propriul careu. Din păcate, deşi Clujul a intrat bine în joc, golul n-a căzut, iar Roma n-a iertat, înfigând pumnalul prin Brighi, care a profitat de o colaborare în eroare între De Souza şi Stăncioiu.

COMPETIŢIA CARE PEDEPSEŞTE
Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, CFR a urcat iar în jumătatea adversă, dar metronomul Trică a ratat egalarea în minutul 19 din numai 4 metri, cu toată poarta goală! Bucătărie cu specific italienesc, Roma a tăiat maioneza ardelenească în doar 300 de secunde, speculând cu zâmbetul pe buze naivitatea unei debutante în Liga Campionilor. Totti a servit specialitatea casei, executând perfect o lovitură liberă de la 22 de metri, exact pe colţul acoperit chipurile de zidul lui Stăncioiu. Yssouf Kone a mai înviorat atmosfera prin primul său gol de Ligă din actuala stagiune, acesta marcând după o pătrundere a lui Perreira.

Partea secundă n-a adus nimic nou sub soare. CFR şi-a continuat traseele către poarta lui Doni, dar cei care au înscris au fost tot italienii, prin acelaşi Brighi. Din păcate, am văzut din nou acelaşi film: Liga Campionilor este o competiţie care măcar în următorii ani ne va depăşi condiţia. Indiferent de numele lor, echipele româneşti mai au mult până departe. “Sunt mândru de aceşti băieţi, care au dovedit şi în acest meci că au valoare de Liga Campionilor, iar grupa a fost mai echilibrată decât ne-am aşteptat la început. În Liga Campionilor când ratezi atât de mult şi primeşti goluri atât de uşor eşti pedepsit”, a declarat imediat după meci antrenorul CFR-ului, Maurizio Trombetta.

 
Au marcat: Y. Kone (’29)/ Brighi (’11 şi ’64), Totti (’23)
Stadion: “Dr. Constantin Rădulescu”
Spectatori: 21.000
Arbitri: L.C.Cortez Batista – Joao Ferreira, Sergio Lacroix (toţi din Portugalia)

 
ECHIPELE
CFR: Stăncioiu – Pereira, De Sousa, Cadu, Panin – Dani (’71 Peralta), G. Mureşan – Culio, Trică (’82 Deac), Dubarbier (’67 E. Kone) – Y. Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta
Roma: Doni – Tonetto (’86 Riise), Juan, Mexes, Cassetti – Brighi, De Rossi, Taddei – Perrotta (’89 Pizarro), Totti (’79 Vucinici) – Baptista. Antrenor: Luciano Spaletti.

 

Traian Băsescu a fost la meci

La partida de aseară a asistat şi preşedintele României, Traian Băsescu, care se afla în turneu în zonă. Optimist, acesta a pronosticat înainte de meci o victorie a clujenilor cu 1-0. În altă ordine de idei, cu aproximativ trei sferturi de oră înainte de fluierul de început, antrenorii celor două echipe, Maurizio Trombetta şi Luciano Spaletti, s-au îmbrăţişat mai mult decât amical, întreţinându-se apoi timp de aproximativ 15 minute. La meci a apărut şi fundaşul dreapta Tony, care, deşi se deplasează cu ajutorul cârjelor, a declarat că îi este foarte greu să urmărească partidele colegilor săi la televizor.

 
“Sunt bucuros că am marcat primele goluri din cariera mea în cupele europene, dar mai important e că ne-am revenit după un început slab în grupă”
Matteo Brighi

  • Corespondenţă de la Cluj

×
Subiecte în articol: sport