x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj - Sute de milioane de euro

CFR Cluj - Sute de milioane de euro

de Marius Mihalcea    |    31 Oct 2007   •   00:00
CFR Cluj - Sute de milioane de euro

Potrivit preşedintelui grupării ardelene, Iuliu Mureşan, patronul Arpad Paskany are o avere de sute de milioane de euro şi va pompa in continuare mulţi bani in echipă.

Potrivit preşedintelui grupării ardelene, Iuliu Mureşan, patronul Arpad Paskany are o avere de sute de milioane de euro şi va pompa in continuare mulţi bani in echipă.

Intr-un interviu realizat de Horia Ivanovici şi difuzat, luni seara, in cadrul emisiunii "Fanatik Show" de la Telesport, preşedintele liderului la zi al Ligii 1, Iuliu Mureşan, a dezvăluit faptul că Arpad Paskany, omul cu banii la CFR Cluj, stă mult mai bine din punct de vedere financiar decăt reflectă ultimul top al celor mai bogaţi 300 de romăni, realizat de revista Capital. "Arpad Paskany are o avere de sute de milioane de euro", a spus Mureşan despre cel care figurează in topul Capital cu o avere de "numai" 40 de milioane de dolari.

SAC FĂRĂ FUND. Tocmai pentru că Paskany dispune de foarte mulţi bani, gruparea ardeleană se poate lăuda cu cel mai mare buget dintre toate echipele din Liga 1. "Numai in acest sezon investim peste 25 de milioane de euro", a anunţat Mureşan. Cucerirea titlului de campioni de către clujeni, a mai precizat cel care este măna dreaptă a lui Paskany, va implica noi investiţii de calibru in cadrul clubului. "Numai pentru căştigarea campionatului, jucătorii vor lua căte 50.000 de euro fiecare. Apoi, dacă vom lua titlul, nu ne vom mai uita la bani. Vom cheltui atăt căt va fi nevoie, chiar şi 100 de milioane de euro. Totuşi, personal nu cred că se va ajunge la această sumă, dar tot vor fi 50-60 de milioane de euro. Vom fi dispuşi să dăm chiar şi 10 milioane de euro pe un singur jucător", a spus Mureşan.Â

EVALUARE. Cele 12 etape care s-au scurs pănă acum in Liga 1 l-au ajutat pe oficialul grupării din Gruia să-şi facă o părere şi despre forţa contracandidatelor CFR-ului la titlu, acesta fiind de părere că dintre cele trei mari echipe bucureştene, doar una trebuie luată cu adevărat in seamă. "Nu ne este teamă decăt de Dinamo, fiindcă, deşi este la 6 puncte in urma noastră, are jucători foarte valoroşi şi o conducere competentă. In schimb, Steaua este o umbră a echipei de altădată, iar pe rapidişti tocmai i-am bătut la ei acasă", a conchis Mureşan.

Recunoaştere

Directorul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, consideră că CFR Cluj ocupă meritat prima poziţie a clasamentului Ligii 1. "CFR Cluj este cea mai constantă echipă din campionat pănă acum şi e normal să fie acolo unde este acum. Iar la avansul pe care il au ardelenii in momentul de faţă cred că e greu ca aceştia să mai piardă titlul de campioană de toamnă", a spus Adi Ilie. Oficialul grupării din Ghencea este insă de părere că, in ciuda traseului bun, CFR mai are mult de tras pănă să căştige campionatul: "Mai sunt foarte multe meciuri de disputat, campionatul e lung, se joacă pănă la vară. Nu cred că soarta campionatului este deja decisă, pentru că doar la sfărşitul acestuia contează cine este pe primul loc".

Gigi Becali şi Copos ii acuză

Finanţatorii a două dintre rivalele CFR-ului la titlul, stelistul Gigi Becali şi rapidistul George Copos, sunt de părere că ardelenii ocupă prima poziţie a clasamentului şi pentru că şi-au asigurat din timp arbitraje favorabile. "CFR fură de un an şi jumătate, dar o face profesionist. O fac aşa: căinele latră, caravana trece. In retur o să incepem insă şi noi cu bani la arbitri. Toată lumea. Căştigă cine e mai tare! Despre Andone n-am ce să zic, este prea obraznic. El vorbeşte de mine, dar este cumva de talia mea? Să-şi vadă de treaba lui", a spus finanţatorul Stelei. "Gigi Becali ştie foarte bine ce vorbeşte. Conducătorii CFR-ului au invăţat cum să meargă cu bani la arbitri de la miliţeni dinamovişti. A venit miliţanul de Andone acolo şi i-a invăţat. Cei de la CFR umblă cu bani la arbitri intr-un hal fără de hal. Imi pare rău că o echipă ca CFR a ajuns să procedeze astfel", a spus principalul acţionar al giuleştenilor.

Achiziţie

In perspectiva căştigării titlului de campioană şi a obţinerii dreptului de a participa in ediţia de anul viitor al Ligii Campionilor, direct in grupe, clujenii au perfectat deja un prim transfer de calibru. Ardelenii şi-au asigurat luni serviciile fundaşului stănga suedez Mikael Dorsin, de la Rosenborg Trondheim. Scandinavul (26 de ani) a venit la gruparea din Gruia din postura de jucător liber de contract şi a mai fost dorit de AC Milan, Panathinaikos Atena, FC Bruges, AC Torino şi RC Strasbourg.

×
Subiecte în articol: sport milioane