x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj - Zalgiris / Ultimul pas

CFR Cluj - Zalgiris / Ultimul pas

de Ionut Paduraru    |    03 Aug 2005   •   00:00
CFR Cluj  -  Zalgiris / Ultimul pas

CFR Cluj pleaca cu prima sansa de calificare in finala Cupei UEFA Intertoto, dupa ce in tur a invins cu 2-1, la Vilnius. Meciul cu Zalgiris va incepe de la ora 17:00 si va fi transmis in direct de TV Sport.

Clujenii abordeaza returul semifinalei cu Zalgiris fara cel mai bun jucator din acest sezon, Dorinel Munteanu, care este suspendat dupa ce a primit doua cartonase galbene de-a lungul competitiei si, pentru prima data de la venirea la Cluj, isi va indeplini doar functia de antrenor. De asemenea, desi este refacut dupa contractura musculara suferita la coapsa dreapta, este aproape sigur ca portarul Martin Tudor va fi menajat. Cu toate acestea, avand in vedere rezultatul din tur, dar mai ales prestatia lituanienilor din acel meci, putini sunt cei care mai cred ca CFR mai poate scapa prezenta in ultimul act.

PRIME. Cum calificarea in finala ar reprezenta cea mai mare performanta a unei echipe romanesti in Cupa Intertoto, primele anuntate de conducatorii clubului sunt si ele pe masura. Daca ii elimina si pe lituanieni, fotbalistii clujeni vor primi cate 100 milioane de lei. Pana acum, fiecare jucator al feroviarilor a incasat 260 milioane de lei dupa succesele cu FK Vetra, Athletic Bilbao si Saint-Etienne.

TRANSFERURI. Presedintele clubului, Iuliu Muresan, i-a asigurat pe suporteri ca atacantul Adrian Anca nu va pleca de la echipa, desi are o oferta clara de la echipa rusa Zenit Sankt-Petersburg. CFR Cluj ii testeaza in aceste zile pe Madalin Militaru, un fundas care a jucat ultima oara la Olimpia Satu Mare, si pe George Hexan, un mijlocas de la UTA.

De asemenea, ardelenii sunt interesati de aducerea, din iarna, a rapidistului Ilyes, care nu si-a prelungit deocamdata contractul cu gruparea giulesteana. Ca si in cazul lui Martin Tudor, clujenii sunt dispusi sa-i plateasca lui Ilyes 100.000 de euro pe sezon, cu 20.000 mai mult decat oferta Rapidului.

ADVERSARI. Delegatia lui Zalgiris a sosit ieri dupa-amiaza la Cluj-Napoca si s-a cazat la Hotel "Premier". Antrenamentul oficial al lituanienilor, disputat ieri la ora 17:00, a fost inchis presei, la cererea antrenorului. Partida de azi va fi arbitrata de o brigada din Austria, cu Bernhard Brugger la centru, ajutat la cele doua linii de Norbert Schwab si Rene Zechner.

FINALA. Daca trec de Zalgiris, elevii lui Dorinel Munteanu vor juca pentru un loc in primul tur al Cupei UEFA cu invingatoarea semifinalei dintre Wolfsburg si Lens. Partida retur dintre cele doua echipe va avea loc tot azi, de la ora 20:00. In tur, la Wolfsburg, scorul a fost egal, 0-0.
×
Subiecte în articol: sport