x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine ii va antrena pe "cocosi"?

Cine ii va antrena pe "cocosi"?

29 Iun 2004   •   00:00
Cine ii va antrena pe "cocosi"?

Batalia pentru postul de selectioner al Frantei, lasat liber dupa plecarea lui Jacques Santini, este in plina desfasurare.

IONUT PADURARU

Dupa ce Santini a anuntat ca va parasi echipa Frantei indiferent de rezultatul de la Euro 2004, mai multi tehnicieni au tintit postul lasat vacant.

CANDIDATI. Federatia Franceza de Fotbal ar trebui sa anunte noul antrenor pe 9 iulie, insa numirea ar putea fi amanata pana pe 20 august, cand "cocosii" vor juca un meci amical cu Elvetia. Jean Tigana si Laurent Blanc sunt principalii favoriti pentru acest post, pentru care si-au mai depus candidatura fostul selectioner al Senegalului, Bruno Metsu, si Raymond Domenech, antrenorul selectionatei de tineret a Frantei.

SUSTINATORI. Tigana este sustinut in aceasta lupta de Michel Platini, fostul sau coechipier si capitan al nationalei in 1984, cand Franta a castigat pentru prima data titlul european. Ca antrenor, Tigana a castigat un titlu in 1997 cu AS Monaco si a promovat in prima divizie engleza in 2001, cu Fulham. De partea cealalta, Laurent Blanc este sustinut de presedintele Federatiei Franceze, Claude Simonet. "Oamenii din jurul meu sunt de parere ca Blanc ar putea fi un bun selectioner. Cred ca aceasta candidatura trebuie luata in seama", a precizat Simonet.

Marul discordiei, experienta

"Nu stiu cat de calificat este Laurent Blanc pentru postul de antrenor. Nu sunt sigur ca este cel mai potrivit pentru a pregati nationala", este parerea lui Platini, care acuza in special lipsa de experienta ca antrenor a lui Blanc. In replica, presedintele federatiei, Simonet, a respins aceasta supozitie, dand drept exemplu un alt fost capitan al "cocosilor", Didier Deschamps, care a condus AS Monaco pana in finala ultimei editii a Ligii Campionilor in ciuda experientei sale limitate. De asemenea, Simonet mizeaza pe respectul pe care actualii componenti ai nationalei franceze il au fata de fostul lor coechipier si capitan.
×
Subiecte în articol: sport