x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Circuit de Formula 1

Circuit de Formula 1

de Dragos Stoica    |    29 Iul 2009   •   00:00
Circuit de Formula 1
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional

Ideea unui circuit permanent de viteză a fost repusă pe tapet în ultimele zile, fiind deja creată o societate internaţională care va începe să dezvolte acest proiect din luna octombrie.



În trei-patru ani, România ar putea avea un circuit capabil să găzduiască o etapă de Formula 1. În ultimele zile s-au aflat la Bucureşti mai mulţi oameni de afaceri străini interesaţi de acest proiect, printre care Jacques Samalens, reprezentant al societăţii Ramses-Project. Din păcate, deşi îşi anunţase prezenţa şi fostul campion mondial de Formula 1 Jacques Villeneuve, acesta a fost blocat în ultimul moment să ajungă la Bucureşti, dar canadianul rămâne parte integrantă a respectivului proiect atât ca finanţator, cât şi ca eventual consultant pentru trasarea viitoarei piste.

UTILIZARE MULTIPLĂ

Potrivit celor implicaţi, acest circuit de viteză va putea găzdui orice fel de competiţie de motorsport. "Vrem să construim un circuit permanent cu finalitate multiplă, pentru turism şi competiţii internaţionale, iar în perspectivă în măsură să organizeze inclusiv Formula 1", a declarat Jacques Samalens, unul dintre responsabilii societăţii Ramses-Project. Administrator al societăţii nou-create a fost numit Sever Mureşan: "Deocamdată nu vă putem deconspira amplasamentul pe care îl avem în vedere. Sperăm însă ca din luna octombrie să putem face publice toate detaliile acestui proiect. Practic, din luna septembrie, această societate va începe să funcţioneze normal pentru realizarea circuitului". După câte se pare, deşi au vizitat câteva locuri în apropierea Bucureştiului, se pare că investitorii sunt tot mai tentaţi de vecinătatea Clujului, unde terenurile sunt sensibil mai ieftine decât lângă Capitală.

Villeneuve, în locul lui Massa?
Aşteptat la Bucureşti, Jacques Villeneuve a fost reţinut în ultimul moment la Budapesta pentru urgente afaceri personale. Neoficial, fostul pilot canadian a fost chemat la negocieri de oficialii Ferrari pentru înlocuirea brazilianului Felipe Massa, accidentat grav săptămâna trecută la calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, când acesta a fost lovit în cască de un arc care a zburat de la monopostul pilotat de Rubens Barrichello. În prezent, Massa se află la terapie intensivă într-un spital din Budapesta, după o operaţie destul de complicată la cap. Neurochirurgul care a efectuat intervenţia a declarat că de-abia peste o săptămână se va şti dacă pilotul va fi restabilit complet, în prezent riscând să rămână cu probleme de vedere.

×
Subiecte în articol: sport formula 1