x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Circul continuă cu apelul

Circul continuă cu apelul

de Ionut Paduraru    |    30 Mar 2008   •   00:00
Circul continuă cu apelul

Clubul Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplină de a omologa cu 3-0 pentru Steaua meciul din Giuleşti, întrerupt în minutul 73. De partea cealaltă, oficialii din Ghencea nu cred că decizia poate fi schimbată în următoarele instanţe de judecată.

CAZUL BRICHETA - Comisia de Disciplină s-a chinuit nouă ore să dea un prim verdict

 

Clubul Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplină de a omologa cu 3-0 pentru Steaua meciul din Giuleşti, întrerupt în minutul 73. De partea cealaltă, oficialii din Ghencea nu cred că decizia poate fi schimbată în următoarele instanţe de judecată.

 

După aproape nouă ore de discuţii, Comisia prezidată de Daniel Cernat a anunţat ieri, mult după miezul nopţii, sentinţa în “Cazul Bricheta”. Rapid a fost sancţionată cu pierderea derbiului cu Steaua la masa verde, scor 0-3, şi cu disputarea a două meciuri fără spectatori, deoarece clubul giuleştean “nu a asigurat protecţia arbitrilor şi a echipei oaspete”. În schimb, Comisia de Disciplină l-a suspendat pentru patru etape şi pe mijlocaşul stelist Florin Lovin, acuzat că a provocat publicul din Giuleşti. Cele patru etape se adaugă celor două primite de Lovin miercuri, pentru fault dur, după analiza video a partidei cu UTA.

 

PRO. Oficialii stelişti sunt de părere că decizia Comisiei de Disciplină este corectă. “Decizia luată e clară. Regulamentul nu permitea să schimbăm în nici un fel hotărârea. De ce să rejucăm meciul, cum afirmă unii? Nu facem noi aşa ceva, pentru că apoi e circ în fotbalul românesc. După această decizie, ne-am apropiat  de titlu mai mult decât credeam”, a declarat finanţatorul Gigi Becali. Avocatul Stelei, Cătălin Ciubotă, nu crede că decizia se poate schimba în instanţele următoare: “Este o decizie luată în limitele regulamentului, pentru fapte prevăzute în regulament. Nu cred că se mai poate schimba decizia”.

 

CONTRA. De partea cealaltă, directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat că gruparea giuleşteană va face apel la decizia Comisiei de Disciplină şi va cere daune importante. “Sunt total nemulţumit de această decizie, pe care o vom ataca prin apel. Este o mare nedreptate şi, din păcate, creează un precedent extrem de grav în fotbalul românesc”, a spus Zotta. De asemenea, George Copos l-a acuzat din nou pe Mircea Sandu că s-a antepronunţat în această cauză. “A avut loc o judecată formală, pentru că decizia a fost luată înainte de conducerea FRF, prin declaraţiile publice făcute. Conducerea FRF a hotărât verdictul înaintea judecatei instanţei sportive. Mă felicit că am luat decizia să plec din această lume nedreaptă a fotbalului românesc”, a spus fostul acţionar majoritar al Rapidului. Şi site-ul oficial al clubului l-a ironizat pe preşedintele FRF: “Mircea Sandu şi-a văzut visul împlinit: Rapid a pierdut la masa verde meciul cu Steaua şi răul din fotbalul românesc a fost eradicat!”.

Copos l-a acuzat de jocuri de culise şi pe finanţatorul Stelei, Gigi Becali. “Prin această decizie abuzivă a Comisiei de Disciplină s-au decis categoric locul doi şi, poate, şi titlul în acest campionat. Domnul Becali, care s-a declarat om al dreptăţii şi cel mai mare luptător al neamului, vrea să câştige acum în felul acesta. Dacă el vrea să câştige aşa, este ruşinos. El, luptătorul luminii, să câştige la masa verde... S-a văzut cum marii lui luptători fugeau ca potârnichile de pe teren. Este extrem de ruşinos”, a spus Copos.

 

Preşedinţii FRF, LPF şi ai liderului CFR Cluj nu au vorbit decât foarte puţin despre acest subiect. “Nu mă interesează decizia Comisiei de Disciplină. Nu ştiu dacă este regulamentară sau nu, nu am ce să comentez, pentru că nu mă pricep. Comisiile sunt independente”, a spus Mircea Sandu, în timp ce Dumitru Dragomir a spus că decizia este “aproape regulamentară”: “Nu cred că puteau să găsească alt paragraf unde să încadreze ceea ce s-a întâmplat, problema este că a ţinut aşa de mult, mai ales că verdictul îl ştia toată lumea”. Şi preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a spus că se aştepta la această hotărâre: “Ştiam că aşa va fi încă de acum o săptămână. Prefer să nu discut despre ceea ce s-a întâmplat, pentru că mi-e frică de faptul că ne va lua şi nouă trei puncte, la fel ca Rapidului, şi ne va ajunge Steaua”.

 

 

 

×