x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Constantin Roibu: Oltchim nu se asociază cu Doru Florescu. Cu jucătoarele Neagu şi Vizitiu acest lucru este posibil!

Constantin Roibu: Oltchim nu se asociază cu Doru Florescu. Cu jucătoarele Neagu şi Vizitiu acest lucru este posibil!

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Feb 2009   •   00:00
Constantin Roibu: Oltchim nu se asociază cu Doru Florescu. Cu jucătoarele Neagu şi Vizitiu acest lucru este posibil!

Plecarea jucătoarelor Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu de la Rulmentul Braşov a fost asociată imediat cu o posibilă implicare financiară a URBAN la campioana României, Oltchim. Speculaţia prindea contur şi datorită faptului că societatea patronată de Doru Florescu reuşise să câştige licitaţia de strângere a deşeurilor de pe platforma chimică din Rm. Vâlcea. În exclusivitate pentru jurnalul.ro, Constantin Roibu - managerul general al Oltchim SA- a infirmat asocierea: "Nu este posibil aşa ceva. Nu că nu vrem, dar nouă ne trebuie parteneri serioşi!"



Au promis să joace la Oltchim!

Imediat după ce Cristina Neagu Neagu şi Patricia Vizitiu au fost declarate jucătoare libere de contract, Viborg, Hypo Niederosterech Viena şi Oltchim au început o luptă dură pentru achiziţionarea lor. Conform surselor noastre, Neagu este momită cu sume colosale pentru a semna contractul cu campioana Danemarcei, Viborg. Mai precis, acesteia i-a fost promis un contract anual de 200 de mii de euro precum şi bonusuri de performanţă care pot egala contractul de joc! Chiar dacă suma este impresionantă, Neagu doreşte parafarea înţelegerii doar în condiţiile în care gruparea care o ofertează o ia şi pe Patricia Vizitiu - cea mai bună prietenă a ex-vedetei braşovence! Singura echipă care a înaintat până în prezent o ofertă "la pachet" este Oltchim Rm. Vâlcea. "Zilele următoare mă voi întâlni cu jucătoarea şi vedem dacă ne vom înţelege. Eu le vreau pe amândouă, nu pentru că aşa este dorinţa lui Neagu ci pentru că ambele sunt foarte valoroase. Mie, ambele, mi-au promis că vor semna cu noi. Rămâne de văzut dacă promiunea se va materializa într-o legitimare", spune Constantin Roibu pentru jurnalul.ro.


Pot evolua în Ligă

Singura problemă pe care principalul finanţator al Oltchimului, Constantin Roibu, o are în dialogul cu cele două, o reprezintă faptul că "nu au drept de joc pentru noi. Am înţeles de la domnul Gavrilescu (nr. preşedintele CS Oltchim) că ele nu au drept de joc nici măcar în campionat. Asta este o mare problemă". La FRH lucurile stau altfel: "Au drept de joc pentru că memoriile depuse de cele două jucătoare au fost înregistrate înante de începerea returului de campionat. În Liga 1 pot juca. Nu o pot face, din păcate, în cupele europene", explică preşedintele Cristian Gaţu.

Povestea colaborării dintre Oltchim şi Rulmentul

În urmă cu două luni s-a creionat pentru prima dată posibila înregimentare a Cristinei Neagu la Oltchim. "Dorim să ajutăm Oltchim să câştige Liga campionilor şi le-am oferit, la alegere, vâlcenilor două jucătoare. Pe gratis le vom da acolo până în vară. Suntem români, iar interesul naţional primează înaintea orgoliilor", spunea atunci patronul Rulmentul Braşov, Doru Florescu. Cu toate acestea, realitatea acestui "patriotism" stă altfel. "Povestea cu venirea Cristinei Neagu la noi şi posibila asociere are un sâmbure de adevăr. Dar este departe de cel pe care îl cunoaşteţi. Înainte de a ne califica în această etapă a Ligii Campionilor m-am pomenit cu Florescu în birou. Îţi dau două jucătoare, pe care le vrei, dacă te califici mai departe mi-a zis el. Atunci i-am propus să lase Braşovul în spate şi să revină la Rm. Vâlcea. În fond, venea acasă! Am vrut să-i las secţia de handbal şi să fac o echipă de volei. Una puternică, aşa cum aveam în trecut aici. Am crezut că a priceput bunele noastre intenţii. Apoi am trimis către Braşov dorinţa noastră. Anume aceea de a ne da două jucătoare dintre Gâlcă, Horvath şi Neagu. Cu Florescu nu am mai vorbit pentru că nu mi-a mai răspuns la telefon. Apoi, într-o noapte, am primit un mesaj de la mâna dreaptă a domnului Florescu, de la Bogdan Hodoroagă. Îmi cerea pe cele două jucătoare 250 de mii de euro! Nu am mai discutat cu ei pentru că nu eu am venit cu propunerea de ajutor şi nici nuîmi propusesem să cumpăr Rulmentul sau URBAN-ul", povesteşte Constantin Roiobu.

Şi Woo Sun Hee a înaintat memoriu

La doar câteva ore după ce Neagu şi Vizitiu au fost declarate jucătoare libere de contract, Rulmentul Braşov a mai primit o lovitură. Extrema stângă Woo Sun Hee a cerut FRH să devină liberă de contract pentru că nu a mai fost plătită. "Este adevărat că jucătoarea coreeancă a solicitat acest lucru, menţionând că nu şi-a mai primit drepturile contractuale de mai multe luni. La sfârşitul lui martie vom comunica Braşovului decizia noastră", spune Mihai Marinescu - preşedintele Comisiei de Soluţionare a Memoriilor din cadrul FRH. Woo Sun Hee primeşte de la Rulmentul Braşov aproximativ 95 de mii de euro anual, plus bonusuri de performanţă. Salariile pe care Neagu şi Vizitiu de aveau la Rulmentul, zece mii de euro lunar, respectiv opt mii de euro lunar, au uimit chiar şi lumea fotbalului românesc. "Văzând ce sume se vehiculează în prezent în handbal, sport non-amator, stau şi mă gândesc dacă nu s-a întors lumea invers. Aceste salarii se întâlnesc rar şi la marile echipe de fotbal din România", a comentat un preşedinte din Liga 1 de fotbal din România pentru jurnalul.ro.



×
Subiecte în articol: sport două oltchim neagu jucătoare