x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu gandul la Olanda

Cu gandul la Olanda

08 Feb 2005   •   00:00

Echipa nationala de fotbal a Romaniei disputa astazi, la Larnaca, primul meci din noul mandat al lui Victor Piturca. Pentru aceasta partida, selectionerul si-a propus sa vada jucatorii pe care se poate baza la meciul cu Olanda, din 26 martie, de la Bucuresti.

SORIN ANGHEL - Larnaca, Cipru

COMANDANTUL SI CAPITANUL. Piturca si Dorinel Munteanu, doua dintre personajele menite sa califice Romania la CM
Cu sanse destul de reduse la calificare dupa episodul Armenia, Romania mai spera totusi la calificarea la un turneu final dupa ce presedintele FRF, Mircea Sandu, a decis sa-l inlocuiasca pe Anghel Iordanescu cu Victor Piturca.

FORMULA. Tehnicianul care a adus ultima calificare a tricorilor la un turneu final isi incepe mandatul cu un joc de pregatire. Partida cu Slovacia reprezinta ultimul test al echipei nationale impotriva partidei cruciale cu Olanda, din luna martie. "Daca formula pe care o voi folosi la acest meci va da roade, este foarte posibil ca ea sa fie folosita si la partida cu Olanda. Urmaresc in primul rand sa vad toti jucatorii la lucru, dar trebuie sa recunosc ca ma intereseaza si rezultatul", a declarat Victor Piturca. Acesta s-a aratat ingrijorat de faptul ca numarul jucatorilor din Divizia A convocati la echipa nationala este mai mare decat cel al stranierilor. "Fotbalistii valorosi joaca in strainatate, dar, din diferite motive, nu sunt apti pentru meciul acesta", a spus selectionerul.

ANTRENAMENT. Tricolorii au efectuat ieri un antrenament la care au luat parte toti jucatorii. Pe langa acestia, Piturca i-a mai "imprumutat" de la echipa de tineret pe Izvoreanu, Nesu si Prepelita, iar la amiaza au iesit la o plimbare pe faleza. Selectionerul a fost prezent la partida de tineret, in vreme ce "secundul" Stefan Iovan s-a dus la Nicosia pentru a urmari amicalul Finlanda - Letonia.

DORINEL - CAPITAN, PANCU - 10
Capitanul echipei nationale in partida de astazi va fi stelistul Dorinel Munteanu. "El are cele mai multe selectii dintre toti jucatorii convocati acum", a argumentat Piturca alegerea facuta. "Nu conteaza selectiile la echipa nationala, ci doar viitorul acestei echipe. Ma bucur ca noul selectioner are incredere in mine. Nu mai vreau sa discut despre ce a fost in trecut, cand asteptam un telefon de incurajare", a declarat Dorinel. De asemenea, Pancu va purta tricoul cu numarul 10.

REGRETE DUPA DATA REUNIRII
Victor Piturca a regretat faptul ca nu a fixat convocarea lotului duminica, 6 februarie. "I-as fi avut pe toti la dispozitie. Nu mai asteptam pe nimeni acum si puteam deja sa-mi fac o impresie despre titularii pe care il voi folosi cu Slovacia. Daca jucatorii care erau in pregatire in Turcia nu au putut ajunge din cauza vremii, nu inteleg ce se intampla cu cei de la Steaua. Am vorbit la telefon cu Walter Zenga si mi-a spus ca ii va lasa sa plece inca de duminica. Am vorbit cu Dorinel Munteanu si mi-a spus ca nu au avut cu ce sa plece din Milano", a declarat Victor Piturca. Selectionerul a avut la dispozitie la antrenamentul efectuat ieri-dimineata toti jucatorii convocati, acestia ajungand in Cipru luni noapte sau marti in zori .

PROSPETIME
Bogdan Stelea a avut un parcurs de calvar pe traseul Antalya - Larnaca. Dinamovistul a vrut sa plece inca de luni dimineata din cantonamentul "cainilor", dar cursa catre Istanbul a fost anulata din cauza vremii. El a reusit sa ajunga in Cipru, ieri-dimineata, in jurul orei 8:30, iar la antrenamentul de la 11:00 s-a pregatit normal. Stelea a admis ca, in cazul in care Romania nu va reusi un rezultat favorabil in meciul cu Olanda, ar fi benefica o intinerire in randul tricolorilor. "Mi se pare normal ca in cazul in care nu luam nici un punct sa se intinereasca echipa", a declarat Stelea, pe aceeasi linie cu el aflandu-se si Dorinel: "Daca ratam calificarea, e posibil sa nu mai vin la echipa nationala, sa las loc tinerilor".

CONFLICT ?
Dorinel Munteanu si Bogdan Stelea sunt in clipa de fata veteranii echipei nationale. Cei doi spun ca nu exista nici un conflict intre generatii printre tricolori, dar nu sunt de acord cu scandalul iscat intre Raducioiu - Viorel Moldovan si Mutu. "Aceste certuri nu fac bine nimanui. Nu este bine sa ne atacam intre noi. Eu nu cred ca exista un conflict intre generatii. Cel putin noi, cei din generatia veche, nu am avut probleme la echipa nationala", a declarat Dorinel Munteanu. Bogdan Stelea e de parere ca este ilogica o batalie pentru banderola de capitan. "Nu suntem innebuniti dupa banderola. Pe langa capitan, mai trebuie sa existe un grup de 4-5 jucatori care sa arate ceva pe teren", a spus Stelea.

Selectionerul, suparat ca n-a avut tot lotul

DOAR 11. La antrenamentul de luni, Victor Piturca abia a strans jucatori cat o echipa de fotbal
La sedinta de pregatire care a avut loc luni seara la baza Alfa Sport, selectionerul s-a vazut pus in situatia de a pregati numai 11 jucatori, ceilalti internationali neajungand luni seara in Cipru din cauza vremii care a paralizat circulatia aeriana in cea mai mare parte a Europei. "N-am mai intalnit o asemenea situatie decat atunci cand faceam antrenament a doua zi dupa meci si cand veneau doar rezervele. Nu este deloc ceea ce mi-am dorit, dar sper ca lucrurile sa nu se mai repete", a marturisit Piturca.

Luni seara, doar 11 fotbalisti, cei plecati din tara, au raspuns prezent la primul antrenament. Selectionerul s-a rezumat la a cere jucatorilor sa efectueze o alergare usoara, urmata de cateva exercitii de mobilitate si o miuta la care a cerut ca mingea sa fie jucata din maximum doua atingeri. "Ma bucura pofta de joc pe care au aratat-o unii dintre ei", a concluzionat la final selectionerul.
×