x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA DAVIS: ROMÂNIA – RUSIA 1-2/ Respirăm prin dublu

CUPA DAVIS: ROMÂNIA – RUSIA 1-2/ Respirăm prin dublu

de Dragos Stoica    |    08 Mar 2009   •   00:00
CUPA DAVIS: ROMÂNIA – RUSIA 1-2/ Respirăm prin dublu

După ce vineri ruşii au câştigat ambele partide de simplu, perechea Marius Copil/Horia Tecău ne-a menţinut ieri în lupta pentru calificarea în "sferturi", impunându-se în cinci seturi contra experimentatului cuplu Marat Safin/Dmitri Tursunov.



Echipa de Cupa Davis a României mai speră încă într-o calificare miraculoasă în "sferturile" competiţiei, după ce ieri Horia Tecău şi Marius Copil au adus primul punct pentru tricolori.

REVENIRE. Cu un puternic ascendent moral după cele două victorii repurtate la simplu în prima zi a întâlnirii de la Sibiu, perechea formată din experimentaţii Marat Safin şi Dmitri Tursunov a dat iniţial senzaţia că nu va avea mari probleme în a câştiga punctul decisiv pentru echipa Rusiei. Aceştia şi-au adjudecat primul set cu 6-4, pentru ca al doilea act să le revină tot lor, după un tie-break pe care l-au încheiat cu 7/2. Ce a urmat a depăşit însă cele mai optimiste aşteptări ale celor 2.000 de spectatori români. În următoarele două seturi, Copil şi Tecău n-au cedat presiunii, reuşind să egaleze după două tie-breakuri, câştigate cu 7/4 şi 7/5. Într-o atmosferă excelentă de Cupa Davis, cu suporteri în picioare şi cântând din proprie iniţiativă imnul României, cei doi tineri tenismeni români au cucerit primul punct al României din întâlnirea cu Rusia, câştigând setul decisiv cu 6-4. Partida a durat puţin peste patru ore, la aceasta asistând noul preşedinte al FRT, Ruxandra Dragomir, Ilie Năstase, Aurel Muntean, Dumitru Hărădău şi Viorel Hizo. Învingătoarea întâlnirii de la Sibiu va întâlni în sferturile de finală ale Cupei Davis câştigătoarea confruntării Suedia-Israel.

FERICIT. La finalul meciului, Horia Tecău a apreciat că echipa României poate da peste cap calculele hârtiei, fiind posibilă eliminarea ruşilor. "Am crezut mereu că îi putem învinge, iar acest lucru ne-a dat forţa să revenim de la 0-2 la seturi pentru ei. Deşi este foarte tânăr, Marius a jucat foarte bine şi a surprins pe toată lumea. Este un nou început şi trebuie să-l gestionăm cât mai bine. Cred sincer că-i putem scoate pe ruşi şi să ajungem astfel în sferturile Cupei Davis", a declarat Tecău. La rândul său, căpitanul-nejucător al României, Andrei Pavel, şi el aflat la debut în această postură, a considerat că prezenţa tânărului Marius Copil este de bun augur pentru viitorul echipei noastre de Cupa Davis: "Marius a jucat excelent pentru vârsta sa. Pentru 18 ani, a arătat un calm şi o stăpânire de sine depline, lucruri care îl recomandă pentru viitor. A avut şi norocul să-l aibă alături pe Horia, care este un tip absolut extraordinar şi a ştiut cum să-l motiveze şi să-l îmbărbăteze mereu". Mâine, meciurile de simplu îi vor opune pe Victor Hănescu lui Marat Safin (ora 12:00, TVR 1) şi pe Victor Crivoi lui Mihail Iujnâi.

×
Subiecte în articol: sport davis