x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA DAVIS / România – India 2-0, după prima zi

CUPA DAVIS / România – India 2-0, după prima zi

de Vlad Ionescu    |    20 Sep 2008   •   00:00
CUPA DAVIS / România – India 2-0, după prima zi

Victor Crivoi şi Victor Hănescu au adus echipei noastre primele două puncte în meciul de baraj cu India. România mai are nevoie de o singură victorie pentru a se menţine în Grupa Mondială. 



Victor Crivoi şi Victor Hănescu au adus echipei noastre primele două puncte în meciul de baraj cu India. România mai are nevoie de o singură victorie pentru a se menţine în Grupa Mondială.  

Aflat abia la al doilea meci al său în Cupa Davis, Victor Crivoi a confirmat aşteptările şi s-a impus cu scorul de 7-5, 5-7, 6-2, 6-2, în faţa lui Prakash Amritraj, după exact două ore şi 52 de minute de joc. Din cauza emoţiilor, românul a intrat mai greu în joc, fiind condus cu 5-2 în debutul partidei, însă a revenit spectaculos, adjudecîndu-şi următoarele cinci game-uri şi, implicit, primul set, cu 7-5. În actul secund rolurile s-au inversat, indianul impunîndu-se cu 7-5, deşi Crivoi a servit pentru set la 5-4. Următoarele două seturi nu au avut istoric, reprezentantul nostru cîştigîndu-le pe amîndouă cu 6-2, graţie unui joc mai precis din spatele terenului, prin care a reuşit să contracareze desele veniri la fileu ale adversarului său. "Este prima mea victorie în Cupa Davis şi sper să nu fie şi ultima. Cred că mi-am cîştigat un loc în această echipă. Înainte de meci am avut emoţii, mă agitam în vestiar şi am dormit greu aseară. În setul trei, la 5-2, pierdusem ritmul jocului, ca un boxer care se apăra şi nu mai ştia pe unde e, dar Adrian Marcu m-a redirecţionat şi mi-a dat încrederea de care aveam nevoie", a spus Crivoi după meci.

Cea de-a doua întîlnire i-a opus pe Victor Hănescu şi pe Somdev Devvarman, primul avînd cîştig de cauză cu scorul de 6-3, 6-1, 6-0, după o oră şi 24 de minute de joc. Un meci fără istoric, în care indianul a rezistat cît de cît doar pînă la 3-3 în primul set. Aşadar, România conduce India cu 2-0 şi mai are nevoie de un singur punct pentru a-şi păstra locul în eşalonul de elită.

Lăudat de Pavel

Andrei Pavel, jucătorul care a ţinut în spate echipa României în ultimii 12 ani, a urmărit cu sufletul la gură meciul lui Crivoi şi a recunoscut că i-a fost mult mai greu să stea în tribună decît pe teren. "Tensiunea e mare, mai ales că toată lumea aşteaptă să cîştigăm la simplu. Sînt mîndru de Victor. Constanţa în joc i-a adus victoria. Acest punct ar trebui să conteze pentru cariera lui viitoare", a spus Pavel. "Cneazul" a avut un singur motiv de nemulţumire, şi anume numărul redus de spectatori de la Arenele BNR: "Îmi pare rău că pe o vreme atît de frumoasă nu a fost mai multă lume. Sper să vină mai mulţi în zilele următoare".  

Azi e meciul de dublu

În absenţa lui Florin Mergea, accidentat, căpitanul-nejucător al echipei noastre, Adrian Marcu, va miza pentru partida de dublu, programată astăzi (ora 14:00), pe o pereche inedită, Adrian Cruciat – Horia Tecău, primul neavînd încă nici un meci disputat în Cupa Davis. Nu este însă exclus ca staff-ul nostru să forţeze nota şi să-l trimită în teren, alături de Tecău, pe Victor Hănescu, o decizie în acest sens putînd fi luată chiar în dimineaţa meciului. Şansele noastre în acest meci sînt însă mici, pentru că de partea cealaltă a fileului se vor afla Leander Paes şi Mahesh Bhupathi, doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume.

Hănescu este Şeful

După succesul categoric obţinut în faţa lui Somdev Devvarman, Victor Hănescu (foto), care a preluat rolul de lider de la Andrei Pavel, a declarat că o victorie în faţa Indiei ar putea însemna un nou început pentru echipa României. "Este foarte bine. Conducem cu 2-0 şi am făcut un pas mare spre calificare. Mă bucur pentru Crivoi că a obţinut prima victorie în Cupa Davis. Mă bucur mult şi pentru victoria mea. Am făcut un meci bun, am dominat jocul de la început, sînt mulţumit. Sînt gata să preiau această echipă tînără, pe care sper să o ducem cît mai departe, ca pe vremea lui Andrei Pavel", a spus Victor Hănescu.

×
Subiecte în articol: sport meci victor