x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis: Simplu: au venit, au văzut, au învins

Cupa Davis: Simplu: au venit, au văzut, au învins

de Dan Tomozei    |    10 Feb 2008   •   00:00
Cupa Davis: Simplu: au venit, au văzut, au învins
Sursa foto: Christian Silva/

În cea de-a doua zi a confruntării de la Sibiu, perechea Mergea - Tecău s-a înclinat în cinci seturi, 3-6, 4-6, 7-6 (6), 6-3, 2-6, în faţa “cocoşilor” Clement – Llodra, iar pe “tricolori” îi aşteaptă acum un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială.

În cea de-a doua zi a confruntării de la Sibiu, perechea Mergea - Tecău s-a înclinat în cinci seturi, 3-6, 4-6, 7-6 (6), 6-3, 2-6, în faţa “cocoşilor” Clement – Llodra, iar pe “tricolori” îi aşteaptă acum un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială.

 

Cum era de aşteptat, după insuccesele înregistrate vineri, la simplu, de Victor Hănescu şi de Andrei Pavel, Horia Tecău şi Florin Mergea au înclinat, la rândul lor, steagul, decisiv de această dată, în faţa mult mai va­loroşilor lor oponenţi, Arnaud Clement şi Michael Llodra, iar Franţa s-a desprins în învin­gă­toa­re. Astfel, ultimele două con­frun­tări la simplu, care vor avea loc astăzi, nu vor mai conta decât pentru palmares. 

 

APROAPE. Chiar dacă au pierdut, Tecău şi Mergea au meritul de a fi luptat până la capăt, după un început slab, care le-a permis francezilor să-şi adjudece primele două seturi, perechea română reuşind să egaleze situaţia, 2-2. În setul decisiv însă, jucătorii noştri nu şi-au mai putut păstra concentrarea, iar Clement şi Llodra s-au impus fără drept de apel, cu 6-2. Astăzi se vor disputa ultimele două meciuri ale întâlnirii dintre România şi Franţa, după sistemul cel mai bun din trei seturi: Andrei Pavel – Richard Gasquet (ora 13:00), care va fi urmat de confruntarea Victor Hănescu – Jo Wilfried Tsonga. În urma înfrângerii suferite în faţa Franţei, România va juca, în perioada 19-21 septembrie, un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială, cu o echipă care va fi desemnată prin tragere la sorţi. 

 

REACŢII. “Am făcut un meci bun. Am început să jucăm bine din setul trei, dar s-a văzut lipsa meciurilor oficiale. Noi am jucat mai puţin ca ei în ultima vreme şi asta s-a văzut în acest meci. Ei au fost şi la Australian Open. Acest lucru ne-a lipsit nouă pentru a câştiga”, a declarat după meci Horia Tecău. Coechipierul acestuia, Florin Mergea, a spus: “Am jucat pentru prima dată pe teren propriu şi am încercat să dau totul. N-a fost să fie, asta pentru că am intrat şi mai greu în meci. Apoi, am revenit şi am luptat până la ultima minge, dar, din păcate, atât am putut”. Antrenorul echipei de Cupa Davis a României, Florin Segăr­cea­nu, a fost de părere că Tecău şi Mergea, la fel ca Hănescu şi Pavel, cu o zi înainte, şi-au depăşit condiţia. “Sunt obişnuit cu astfel de meciuri. Oricum, cred că am avut o evoluţie foarte bună, mai bună ca data trecută. Soarta meciurilor s-a decis în primul set”. Cum rezultatele din primele două zile au pecetluit soarta întâlnirii cu Franţa, Segărceanu se gândeşte să-i înlocuiască în jocurile de azi pe Pavel şi pe Hănescu. “Trebuie să am o discuţie cu ei, dar este posibil ca în locul lor să fie altcineva”, a precizat Segărceanu, care i-ar putea arunca în luptă pe Cătălin Gârd şi pe Victor Crivoi.
 

 

“Vreau să aveţi în vedere că jocurile de la Sibiu vor fi ultimele pe care România le va disputa acasă, în condiţiile în care, potrivit regulamentelor interna­ţio­na­le, nu avem o sală competitivă, de Grupă Mondială. Prin urmare, probabil că vom merge să jucăm la Budapesta, la Sofia, la Moscova sau chiar la Paris.”

Dumitru Hărădău, secretar general al FR Tenis
 

 

• Dan Tomozei, Sibiu

×
Subiecte în articol: sport