x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romaniei / Azi se joaca finala

Cupa Romaniei / Azi se joaca finala

de Sorin Anghel    |    Ionut Paduraru    |    17 Mai 2006   •   00:00
Cupa Romaniei / Azi se joaca finala

La cererea ambelor echipe, jucatorii de la Rapid si FC National vor face testul antidoping la finalul jocului din aceasta seara. Giulestenii se considera favoriti, dar "bancarii" se simt capabili de o surpriza.

Meciul dintre Rapid si FC National a inceput inca de ieri, cand cele doua tabere s-au acuzat reciproc.

FUGIT. Invitat la conferinta de presa oficiala organizata la Casa Fotbalului de FRF si Samsung, sponsorul oficial al competitiei, presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a declinat invitatia, trimitandu-l in locul sau pe secretarul general al clubului, Constantin Zotta.

REACTIE. "Simplul fapt ca Dinu Gheorghe nu a binevoit sa vina la aceasta conferinta de presa este lipsa de diplomatie si da loc la mai multe intelesuri. La noi se cere o strategie foarte bine pusa la punct. S-a cerut ca doar FC National sa faca controlul antidoping, iar noi am cerut, in scris, control pentru ambele echipe, nu doar pentru Rapid. Dinu Gheorghe se referea doar la FC National", a declarat presedintele lui FC National, Constantin Iacov.

OPTIMISTI. Giulestenii se cred favoriti inaintea finalei, afirmatie intarita de jucatori, dar si de afirmatiile lui Zotta. "Avem o oarecare experienta in castigarea Cupei Romaniei si traditia ne da dreptul sa speram ca vom castiga acest trofeu. Avem o mica traditie in castigarea Cupei Samsung, pe care am organizat-o acum mai multi ani, cand aceasta firma era sponsor la Rapid. O sa abordam intalnirea ca pe o finala, ca pe un meci total separat de campionat", a spus Zotta.

PUTINE BILETE LA VANZARE
FRF a pus in vanzare pentru aceasta partida 27.000 de bilete, cu preturi intre 10 si 100 RON. Cele mai ieftine tichete sunt la Peluza I, singura care va fi deschisa la acest meci, si sunt destinate numai suporterilor rapidisti. Biletele la Tribuna I si la Tribuna a II-a au acelasi pret, 200.000 de mii de lei vechi, iar cele mai scumpe tichete sunt cele de la Tribuna 0. In pauza meciului va avea loc o tombola pentru spectatori, premiile fiind produse oferite de sponsorul principal al competitiei.

DERANJATI
Daniel Pancu a criticat ieri atitudinea conducatorilor din fotbalul romanesc. "Din pacate, in Romania fotbalul nu mai apartine de mult jucatorilor si antrenorilor. Apar tot felul de personaje care isi permit sa jigneasca, asa cum s-a intamplat inaintea meciului cu Gloria Bistrita", a mentionat Pancu. Giulestenii au vorbit ironic la adresa restantei dintre FCM Bacau si Steaua. "Sunt sigur ca bacauanii isi vor da viata. Fara indoiala vor juca la fel ca si cu noi. Am vazut prin ziare ca s-au resemnat. Sunt dinainte batuti. Adica, daca nici Steaua nu-i bate, cine sa-i bata? E bine ca a declarat patronul lor ce a declarat, doar i-a batut Steaua, nu? Serios vorbind, Steaua poate sa invinga acolo, dar mai bine sa nu mai discutam", a spus Viorel Moldovan.
BUNDEA
Singurul jucator "bancar" care are in palmares un astfel de trofeu este Zeno Bundea, el jucand in doua finale, in 1998 si 1999, pe cand activa la adversara de azi, Rapid. Bundea a castigat Cupa Romaniei in 1998, in finala cu Universitatea Craiova. In anul urmator, Rapid a pierdut la loviturile de departajare, in fata Stelei, el si Pancu fiind jucatorii care au ratat de la 11 metri. "Cat am jucat la Rapid am castigat o Cupa si le-am pierdut una. Sper sa-i las si acum fara trofeu", a spus Bundea, care nu se sperie de testul antidoping cerut de giulesteni: "Noi suntem obisnuiti cu tot felul de teste, asa ca sa se faca, si la noi, si la ei. Eu cred ca totul e un razboi psihologic, pentru ei tensiunea este mai mare, pentru ca au suporteri mai multi".
×
Subiecte în articol: sport rapid