x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romăniei Timişoreana: Steaua este in picaj liber

Cupa Romăniei Timişoreana: Steaua este in picaj liber

de Marius Mihalcea    |    07 Dec 2007   •   00:00

Cu o echipă alcătuită in mare parte din jucători care au evoluat mai puţin in acest sezon, vicecampioana a pierdut aseară la Urziceni şi a ratat calificarea in "sferturi".

Cu o echipă alcătuită in mare parte din jucători care au evoluat mai puţin in acest sezon, vicecampioana a pierdut aseară la Urziceni şi a ratat calificarea in "sferturi".

Â

Deşi Marius Lăcătuş a spus că-l interesează Cupa Romăniei in aceeaşi măsură ca şi campionatul, Steaua a apărut aseară pe teren exact in formula dorită de finanţatorul Gigi Becali, care ii sugerase antrenorului, in preziua meciului, să odihnească majoritatea titularilor.

SPECTACOL. In atare condiţii, "Fiara" a inceput jocul cu: Vătcă - Golanski, Ninu, E. Baciu, P. Marin - Bădoi, M. Croitoru, Bicfalvi, Cristocea - V. Iacob, D. Zaharia. Aceeaşi situaţie şi pe banca de rezerve a grupării din Ghencea, alături de mai consacraţii Cernea, I. Rada, V. Badea şi Surdu luănd loc juniorii Al. Lazăr, Mustaţă şi D. Chiriţă. De partea cealaltă, Dan Petrescu a făcut şi el căteva modificări in garnitura standard, insă nu la fel de numeroase ca Lăcătuş. Jumătate dintre titularii de drept ai Unirii contra rezervelor Stelei, minus Croitoru! Ce a ieşit? Un joc dominat categoric de ialomiţeni, care, la doar 18 minute de la fluierul de start, au deschis scorul prin C. Petre. La cabine s-a intrat fără ca Steaua să apuce să şuteze măcar o dată pe spaţiul porţii lui Stelea. Soarta calificării s-a decis in debutul părţii secunde, cănd Vali Negru l-a invins pe Vătcă cu un şut de la 20 de metri. Iar apoi Bădoi a văzut "roşu" (’72). In cealaltă optime de finală, FC Braşov a eliminat Oţelul, la penalty-uri, cu scorul de 7-6, la capătul unui meci nebun, gălăţenii pierzănd calificarea in-extremis, după ce la pauză au avut un avantaj de două goluri. Arbitrul Sebastian Colţescu a fost eroul negativ al intălnirii de sub Tămpa, deciziile sale "reuşind" să-i aducă in pragul unei crize de nervi pe antrenorii celor două echipe, Răzvan Lucescu şi Petre Grigoraş. In minutul 48, după ce Colţescu a revenit, la semnalizarea tuşierului, asupra deciziei de a acorda penalty ardelenilor, Lucescu junior a vrut să scoată echipa de pe teren, ceea ce a intenţionat şi Grigoraş in minutul 78.

Â

Meciuri:

Marţi

DACIA - Ceahlăul         3-0

Costescu (’1), M. Olteanu (’31), R. Neagoe (’46)

"U" Cluj - PANDURII Â Â Â Â Â 0-2

Al. Piţurcă (’6), I. Iordache (’27)

GLORIA BUZĂU - Poli Timişoara  7-5

Liţu (’90+1), Bunică (’109) / St. Stancu (’77, ’118); Penaltyuri: Bunică, Liţu, Filip, C. Petre, Guda / Alexa Raţiu, S. Rădoi. A ratat: G. Bucur

Jiul - CFR CLUJ 0-1

Didi (’6)

Sănătatea Cluj - DINAMO Â Â Â Â Â Â Â Â 0-4

Boştină (’34), Chiacu (’54), Fl. Bratu (’69), Păun (’80)

Poli Iaşi - RAPID Â Â Â Â Â Â Â Â Â 0-3

N. Grigore (’34), Burdujan (’36), Răduţă (’90+3)

Ieri

FC.BRAŞOV - Oţelul     7-6

Cristescu (’60), Ilyes (’62 - pen.) / S. Ilie (’16), E. Jula (’24); Penaltyuri: Ilyes, Cr. Ionescu,

Adriano, Roman, Oros / E. Jula, Jelev, Szekely, Semeghin. Au ratat: Hadnagy, Cristescu /

D. Stan, G. Paraschiv, Labukas.

FC UNIREA - Steaua     2-0

C. Petre (’18), V. Negru (’47)

Echipele cu majuscule s-au calificat.

Â

Â

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport