x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Dinamo, furata

Cupa UEFA - Dinamo, furata

de Ionut Paduraru    |    15 Dec 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Dinamo, furata

Dinamo nu a reusit sa se califice in optimile de finala ale Cupei UEFA, fiind invinsa de Olimpique Marseille, scor 2-1. Chihaia a trimis mingea in poarta, dar arbitrul a fluierat finalul jocului inainte ca balonul sa treaca de linia portii. Rapid s-a calificat de pe locul intai, iar Steaua joaca astazi, la Berlin, cu Hertha.

MARSEILLE - DINAMO 2-1 / Frustrant

Dinamo a fost eliminata din grupele Cupei UEFA dupa ce a pierdut la limita la Marsilia, centralul oprind ultima faza a meciului cu cateva momente inainte ca Chihaia sa marcheze golul ce i-ar fi dus pe "caini" in primavara europeana. In celalalt meci din Grupa F, Heerenveen a invins cu 2-1, pe teren propriu, pe Levski Sofia, obtinand in extremis al treilea loc calificant. Bulgarii s-au calificat, de asemenea, in 16-imile Cupei UEFA, de pe locul secund, iar Olimpique Marseille, de pe prima pozitie a grupei.

OCAZII. Dinamo a avut primele ocazii ale partidei, Barthez intervenind salvator in fata lui Cl. Niculescu si V. Munteanu. Gazdele au avut prima sansa de gol abia in minutul 38, cand Gaev a respins in extremis un sut al lui Nasri. Insa, dupa cornerul ce a urmat aceasta faza, slovenul Cesar, cel mai inalt om de pe teren, s-a ridicat frumos si a trimis puternic, cu capul, sub transversala, deschizand scorul. Pana la pauza, Niculescu a mai risipit un contraatac pornit excelent de Tamas, iar portughezul Delfim a inscris primul sau gol dupa trei ani, printr-un sut puternic de la 15 metri, lateral stanga.

REVENIRE. Niculescu si-a luat insa revansa dupa pauza, servindu-i lui Barthez "specialitatea casei", adica o lovitura libera de la 22 de metri executata excelent. Dinamo a avut emotii in minutul 59, cand centralul a anulat, pe motiv de fault in atac, un gol al lui Gimenez, la o faza in care Gaev iesise gresit. Pe final, Oruma a zguduit transversala portii dinamoviste, pentru ca apoi Chihaia sa marcheze cu o bolta frumoasa peste Barthez, dar dupa ce centralul spaniol fluierase sfarsitul partidei, protestele "cainilor" fiind inutile.

NEMULTUMIRE
"Echipa a facut un joc bun, este o mare dezamagire. Suntem prea mici pentru un razboi atat de mare. Noi am pierdut la Sofia in ultima secunda, acum s-a oprit meciul. Arbitrul ne-a privat de o calificare" - Gigi Netoiu, actionar Dinamo
×
Subiecte în articol: sport dinamo