x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Dinamo si Rapid, ultimele reprezentatii

Cupa UEFA - Dinamo si Rapid, ultimele reprezentatii

de Mihai Igirosanu    |    14 Dec 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Dinamo si Rapid, ultimele reprezentatii

Azi, de la ora 21:45, Dinamo si Rapid vor disputa, in deplasare, ultimele meciuri din grupele Cupei UEFA.

MARSEILLE - DINAMO / Bani pentru bulgari!

In aceasta seara, de la ora 21:45, Dinamo are nevoie de o victorie la Marsilia pentru a prinde primavara europeana. In cazul unui egal, "cainii" au nevoie ca bulgarii de la Levski, deja calificati, sa nu piarda in Olanda contra lui Heerenveen. Meciul va fi transmis in direct de Pro TV.

Sosita inca de duminica in celebrul port francez, trupa lui Ioan Andone a pregatit cu multa atentie duelul cu Olympique Marseille. Vicecampioana Romaniei ar putea profita si de faptul ca gazdele sunt deja calificate si vor evolua fara trei jucatori de baza, Beye, Niang si Koke.

INTERES. La Marsilia, interesul pentru partida din aceasta seara este foarte scazut. Cotidianul local La Provence a notat ieri ca la confruntarea cu Dinamo vor asista maximum 20.000 de spectatori, la fel cum s-a intamplat la precedenta partida din grupele Cupei UEFA, cea cu Heerenveen.

IMPORTANT. Daca Dinamo nu va reusi sa se impuna diseara pe "Stade Velodrome", rezultatul confruntarii de la Heerenveen, dintre echipa locala si Levski Sofia, devine crucial pentru calificarea romanilor. Se pare ca, deja calificati, bulgarii nu vor alinia cea mai buna echipa pe stadionul "Abe Lenstra" din Heerenveen.

PROMISIUNE. Presa bulgara a publicat luni informatia potrivit careia presedintele executiv al lui Dinamo, Ioan Becali, incearca sa-i motiveze financiar pe cei de la Levski. "Prin intermediul presedintelui lui Levski, fostul international Nasko Sirakov, boss-ul romanilor, Ioan Becali, a promis jucatorilor suma de 100.000 de euro in cazul unei remize sau unei victorii cu Heerenveen", sustine un ziar de peste Dunare.

ABSENTE. Cu toate acestea, conform ultimelor informatii, Levski va juca fara cateva piese extrem de importante, precum sarbul Tomasici, mijlocasii Borimirov si Bardon si atacantul Anghelov. Tomasici si Bardon au doua cartonase galbene si antrenorul Stoilov nu vrea sa riste o eventuala suspendare pentru primavara europeana. Mai mult, cateva case de pariuri importante din Europa au blocat meciul Heerenveen - Levski Sofia din cauza sumelor foarte mari mizate pe victoria olandezilor.

INCREDERE
"Stim ca va fi o partida extraordinar de dificila, dar nu avem decat varianta victoriei pentru a nu astepta rezultatul celuilalt meci. Este ultimul meci din acest sezon si cred ca jucatorii vor da tot ce au mai bun pentru a incheia in forta"
Ioan Andone
antrenor Dinamo
CONCENTRARE
"Am facut un meci bun cu Auxerre in campionat, dar vrem sa castigam si cu Dinamo, pentru ca evoluam pe teren propriu si pentru ca am ocupa primul loc in grupa. Ei sunt primii in campionat si au avut zece zile de pauza"
Jean Fernandez
antrenor Olympique Marseille

"ESTE MECIUL TOAMNEI"
Capitanul lui Dinamo, Florentin Petre (foto stanga), a parut optimist cu o zi inaintea confruntarii cu Olympique Marseille. "Putem sa-i invingem pe francezi, desi nu va fi deloc usor in fata unei echipe cu o traditie si cu o istorie impresionante. I-am vazut la lucru, stim ca au jucatori foarte buni, care pot face oricand diferenta pe parcursul unui joc. Este meciul toamnei pentru noi si de el se agata toate sperantele noastre pentru a continua in Europa. Ne lipseste performanta europeana si cred ca a venit momentul sa spargem si noi gheata in acest sens", a declarat micutul mijlocas al "cainilor". La meciul de pe "Stade Velodrome" vor asista si 120 de suporteri dinamovisti, din peluzele "Catalin Haldan" si "Sud", care urmau sa ajunga in cursul acestei zile in Marsilia la bordul a doua autocare. De asemenea, pe site-ul "Dinamomania" mai multi romani stabiliti in Franta au cerut detalii despre cum pot achizitiona bilete pentru a sustine din tribune echipa lui Ioan Andone.

N-AU ATAC
Antrenorul celor de la Olympique Marseille, Jean Fernandez, nu va putea miza in aceasta seara pe aportul a trei dintre jucatorii de baza, fundasul dreapta Habib Beye si atacantii Koke si Mamadou Nyang. Acestia din urma sunt cei mai valorosi oameni ofensivi ai formatiei franceze. "Urmez deja un program de recuperare, dar nu stiu daca voi putea reveni pe teren in scurt timp. Eu ma simt bine, dar astept decizia medicilor. Avand in vedere ca am jucat in Intertoto, UEFA si in campionat, s-a adunat o stare de oboseala", a declarat ieri senegalezul Nyang. Mijlocasul Frank Ribery, si el incert, va juca diseara. "Sigur va juca, pentru ca sambata cu Strasbourg va fi suspendat", a anuntat antrenorul Fernandez. "Dinamo Bucuresti este o echipa foarte solida, foarte tehnica si bine organizata", a completat tehnicianul lui Olympique.

GRUPA F
  • 1. Marseille 3 2 0 1 3-2 6
  • 2. Levski 3 2 0 1 3-2 6
  • 3. Dinamo 3 1 1 1 1-1 4
  • 4. TSKA Moscova 4 1 1 2 3-4 4
  • 5. Heerenveen 3 0 2 1 0-1 2

    Azi, ultima etapa (ora 21:45): Marseille - Dinamo, Heerenveen - Levski. TSKA Moscova sta.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo marseille heerenveen levski