x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA Intertoto - Cluj, in finala cu RC Lens

Cupa UEFA Intertoto - Cluj, in finala cu RC Lens

de Ionut Paduraru    |    Delia Gomoescu    |    05 Aug 2005   •   00:00
Cupa UEFA Intertoto - Cluj, in finala cu RC Lens

CFR Cluj va juca in finala Cupei UEFA Intertoto cu francezii de la RC Lens si nu cu Wolfsburg, asa cum isi dorea antrenorul Dorinel Munteanu. Dupa 0-0 in tur, echipa din Hexagon a spulberat cu 4-0 formatia germana.

PRUDENTI. Astfel, ardelenii vor da din nou piept cu o echipa franceza, dupa ce in sferturi au eliminat-o pe Saint-Etienne. Desi Lens nu are un palmares impresionant, detine totusi un titlu de campioana, cucerit in 1998, si o Cupa a Ligii Frantei, in 1999. Clubul a luat fiinta in 1906 si in acest sezon se pregateste pentru sarbatorirea centenarului. Tocmai din acest motiv, oficialii gruparii nici nu concep ca echipa sa nu ajunga in Cupa UEFA. Antrenorul Francis Gillot prefera totusi sa fie precaut: "Meciul cu CFR Cluj nu va fi atat de usor pe cat se crede. Ei au jucat linistiti inca de la inceput si au trecut de Saint-Etienne. Va trebui sa fim prudenti".

MERCATO. Cea mai importanta achizitie a francezilor in aceasta vara o reprezinta atacantul ivorian Aruna Dindane, transferat de la Anderlecht pentru 3 milioane de euro. Aceeasi suma a platit-o Lens pentru a-l achizitiona definitiv pe Alou Diarra, imprumutat in 2004 de la Liverpool. Diarra si Benoit Assou-Ekotto nu vor evolua insa marti in meciul tur de la Cluj pentru ca sunt in stare de suspendare pentru cumul de cartonase galbene. (Delia Gomoescu, Ionut Paduraru)

VOR IN UEFA
Dupa ce echipa sa a trecut lejer de Zalgiris Vilnius in semifinale, Dorinel Munteanu a afirmat ca si-ar fi dorit sa intalneasca in finala Cupei UEFA Intertoto pe VfL Wolfsburg, echipa la care a evoluat cinci sezoane. "Felicit echipa mea, sunt multumit si mandru de jucatorii mei. Daca pana acum aveam obiectiv calificarea in finala, acum vreau sa castigam finala si sa ajungem in Cupa UEFA. Vreau sa intalnesc in finala pe Wolfsburg, dar oricare va fi adversarul ii vom pune serioase probleme", a spus Munteanu. Antrenorul lui Zalgiris, Saulius Sirmelis, a recunoscut superioritatea clujenilor: "Nu prea aveam sanse, am venit fara cinci jucatori, dar nici cu ei nu cred ca am fi obtinut un rezultat pozitiv".

DEDICATIE
Adrian Anca, autorul ultimului gol in partida de miercuri, a fost singurul care a declarat ca ar prefera in finala pe Lens. Anca i-a dedicat golul marcat lui Dorinel Munteanu, pe care l-a caracterizat drept "un om, un jucator si un antrenor extraordinar". La partida de la Cluj a fost prezent si fostul international Adrian Ilie, care a spus ca a devenit un fan al lui CFR. "Mi-a placut golul lui Coroian, din lob. A fost in stilul meu", a spus "Cobra".
×
Subiecte în articol: sport uefa finala