x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA / Rapid en-fanfare, Steaua poticnit

Cupa UEFA / Rapid en-fanfare, Steaua poticnit

de Mihai Igirosanu    |    Ionut Paduraru    |    Florin Gongu    |    24 Feb 2006   •   00:00
Cupa UEFA / Rapid en-fanfare, Steaua poticnit

Dupa 17 ani, fotbalul romanesc are iarasi doua echipe in "optimile" unei cupe europene. Daca Rapid a izbutit o noua victorie in fata lui Hertha, Steaua s-a calificat gratie meciului-tur.

RAPID - HERTHA 2-0 / Fiesta in Giulesti

Dupa 1-0 la Berlin, giulestenii au invins Hertha si la Bucuresti. In optimi, elevii lui Razvan Lucescu vor intalni alta echipa din Germania, Hamburger SV.

Veniti cu handicapul scorului din tur, dar si cu numerosi jucatori indisponibili, germanii au inceput foarte motivat meciul de aseara. Desi vadit incomodati de faptul ca trebuia sa construiasca, elevii lui Falko Gotz au avut ocazii mai clare in prima repriza, desi giulestenii au dominat teritorial. Toate sperantele lor s-au terminat insa in repriza secunda, cand, mobilizati si de publicul extraordinar, elevii lui Razvan Lucescu au inscris golurile care au dus-o pe Rapid pentru prima data in optimile de finala ale unei cupe europene. Giulestenii vor intalni in aceasta faza pe Hamburg, care a invins aseara cu 2-0 pe FC Thun.

SCUZE. Dupa meci, antrenorul oaspetilor, Falko Gotz, a dat vina pe indisponibilitati si ghinion pentru ratarea calificarii. "Primul gol primit a fost caracteristic pentru noi, un sut de la distanta care a lovit bara si a intrat in poarta. Norocul nu ne surade in prezent. Avand in vedere lotul, sunt multumit de jocul echipei", a spus Gotz.

BUCURIE
Dupa meci, Razvan Lucescu s-a declarat foarte fericit de performanta elevilor sai. "Miza uriasa din acest meci ne-a facut ca in prima repriza sa nu jucam ca la Berlin, dar in partea a doua am jucat un fotbal de calitate. Calificarea este pe deplin meritata si ne da posibilitatea sa visam mai departe. Atmosfera a fost formidabila, impreuna putem reusi, este important sa stii ca ai langa tine oameni care tin la tine. Singurul moment negativ al acestei intalniri a fost accidentarea lui Maldarasanu. Sper sa revina cat mai repede", a spus antrenorul.

AMBIANTA
Galeria rapidista a afisat la inceputul meciului un banner pe care era desenat un drum, iar pe acesta era un zid pe care scria "La revedere" in limba germana. Pe drumul desenat scria in engleza "Drumul spre UEFA", cu doua sageti, Thun si Hamburg, posibilele adversare ale Rapidului in optimi. Desi la meci au fost prezenti presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si selectionerul Victor Piturca, invitatul special al clubului giulestean a fost un suporter rapidist care va implini saptamana viitoare 102 ani.

STEAUA - HEERENVEEN 0-1 / N-a fost distractie

Florin Gongu, Mihai IgiroSanu

CHIN. Nicolae Dica (dreapta) s-a zbatut de pomana

Desi Gigi Becali se astepta la un galop de sanatate al "ros-albastrilor", acestia au fost surprinsi total de jocul bun facut de olandezi, care n-au ratat ocazia sa-si ia o revansa partiala dupa meciul-tur.

Asa cum era de asteptat dupa victoria din tur, Steaua s-a calificat in "optimile" Cupei UEFA, dar a facut-o fara stralucirea de care ar fi meritat sa aiba parte cei 55.000 de suporteri prezenti aseara in tribunele Stadionului "National".

CONTRAST. Daca in meciul de la Heerenveen "ros-albastrii" aproape ca s-au jucat cu olandezii, pe care i-au zdrobit cu 3-1, ieri rolurile s-au inversat. Cu toate ca Gigi Becali n-a ratat nici un moment sa afirme ca Steaua se va distra pe teren, patronul formatiei din Ghencea fiind contrazis inainte de meci doar de managerul Mihai Stoica, "militarii" au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi. Eliberati de orice presiune, olandezii au controlat partida aproape in totalitate, in special dupa pauza, dand lovitura de gratie prin Bruggink, cu cinci minute inainte de final.

MARCAT. La conferinta de presa de dupa joc, antrenorul Cosmin Olaroiu nu si-a putut ascunde mahnirea. "Am intrat in jocul lui Heerenveen, n-am avut luciditate si am suferit la constructie. A fost o zi foarte urata pentru noi, pe care trebuie s-o uitam cat mai repede. Important este ca ne-am calificat si ca n-a fost o calificare usoara, cata vreme am intalnit o reprezentanta a unui campionat deosebit de puternic. Trebuie sa vedem si jumatatea plina a paharului", a spus Olaroiu. In ceea ce-l priveste pe tehnicianul olandez Gertjan Verbeek, acesta a fost fair-play: "Per total, Steaua a fost mai buna si a meritat sa se califice in optimi. Noi am jucat acum mai bine pentru ca nu mai aveam nimic de pierdut. Prima repriza Steaua a fost peste noi, dar dupa pauza am stiut sa profitam de pasul inapoi al romanilor. Cred totusi ca un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. Noi am ratat orice sansa de calificare in meciul-tur, atunci cand am fost depasiti de o maniera cat se poate de categorica".

HUIDUITI
Finalul partidei i-a gasit pe cei aproximativ 55.000 de suporteri huiduind la unison prestatia Stelei si scandandu-le jucatorilor "Rusine sa va fie!". "Am fost foarte surprins de aceasta reactie a publicului. Nu pot sa inteleg de ce a fost huiduita o echipa care s-a calificat mai departe, in fata unei formatii bune din Olanda, ceea ce nu este un lucru la indemana oricui", a spus la conferinta de presa antrenorul lui Heerenveen, Gertjan Verbeek.
×
Subiecte în articol: sport steaua