x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Sevilla, echipa anului

Cupa UEFA - Sevilla, echipa anului

de Dragos Stoica    |    27 Dec 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Sevilla, echipa anului

Viitori adversari ai "militarilor" in Cupa UEFA au fost desemnati cea mai buna echipa spaniola din 2006, surclasand in statistica formatii precum Real Madrid, Barcelona si Valencia.

Avertisment serios pentru Steaua. Viitori adversari ai "militarilor" in Cupa UEFA au fost desemnati cea mai buna echipa spaniola din 2006, surclasand in statistica formatii precum Real Madrid, Barcelona si Valencia.

Steaua nu prea are motive de liniste. Cu doua luni inainte de "dubla" cu FC Sevilla, ibericii au fost desemnati drept cea mai in forma echipa spaniola din 2006, statistica doar confirmand ceea ce specialistii sustineau de mai mult timp. Algoritmul care a stat la baza acestui rezultat s-a bazat pe luarea in calcul a unui an calendaristic si nu a sezonului fotbalistic. Din ianuarie si pana in prezent, Sevilla a disputat in cadrul campionatului intern 37 de partide oficiale, dintre care 25 de victorii, 4 egaluri si 8 infrangeri. Per total, viitorii adversari ai Stelei au realizat 79 de puncte, cu 72 de goluri marcate si 41 primite, clasandu-se pe prima pozitie a unui clasament care le situeaza in urma sa pe FC Barcelona (76 p), Real Madrid (73 p) si Valencia (64 p).

Recunoastere. O alta cofirmare a momentului de exceptie pe care il traverseaza Sevilla a fost data de Federatia pentru istoria si statistica fotbalului, organism care activeaza sub egida FIFA. Ibericii au fost desemnati drept cea mai buna echipa din lume in 2006, cu cele mai multe puncte realizate in acest an, din suma rezultatelor obtinute in partidele oficiale, atat in ce priveste competitiile nationale, cat si in cele europene.

Gheata de Aur. Deloc intamplator, atacantul Frederic Kanoute (Mali) este actualul lider al clasamentului golgeterilor campionatului spaniol, cu 14 reusite, acesta detinand prima pozitie si in clasamentul Ghetei de Aur, unde, datorita coeficientului excelent pe care il detine campionatul spaniol, nu poate fi ajuns in primavara de cei din urma sa, cata vreme este vorba de atacanti care evolueaza in intrecerile interne ale Norvegiei si Estoniei, mult mai slab cotate.

×
Subiecte în articol: sport