x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Decadenta granzilor si "careul" valetilor

Decadenta granzilor si "careul" valetilor

29 Iun 2004   •   00:00

Europeo lusitan - CORNEL DINU

Mica buturuga Grecia a rasturnat inchipuitul Hexagon. Cu marcaj om la om la Henry si la Trezeguet, Seitaridis si Kapsis, iar Dellas la supraveghere. Logica germana, aparent depasita, dar care s-a dovedit inca eficienta. Apoi Zagorakis a fost nu numai purtatorul de banderola, ci si strategul din teren atat de necesar. A compensat si comprimat perfect spatiile recuperatorii, din mijloc, incat Zidane a parut sufocat mai mult chiar de propriii coechipieri. Redeveniti un fel de soldati cu bastonul si insemnele de maresal pierdute si pentru ca sangele albastru este doar o prezumtie si nu o realitate ce le pulseaza in vene. Iar cand acelasi Zagorakis a trecut inspirat peste singurul aparator francez, bascul Lizarazu!, trasorul sau a gasit capul lui Charisteas, ghilotinant. A fost de ajuns!

Suedia si Olanda mai mult s-au supravegheat. Putine faze de poarta si doar doua bare scandinave ce n-au apropiat golul si verdictul de argint al prelungirilor. Apoi, incrancenarea vikinga a lui Mellberg ce nu are nimic comun cu finetea si siguranta presupuse unei lovituri de la 11 metri. A decis printarul Robben, al carui control de balon, in viteza, epateaza. Si atunci, de pe loc, nu are cum sa greseasca.

Ultimul "sfert", dintre Danemarca si Cehia, a semanat cu precedentul de la Faro. Doar doua faze de poarta, in prima repriza. Bruckner si-a retras liniile, jucand pe cartea contraatacului, definit prin ultimul pas, de verticalizare. A lasat posesia balonului danezilor ca o floare fara parfum la o plimbare duminicala prin Tivoli. Si a lovit cand trebuia. Laursen a sarit pe langa "banana" lui Poborsky si capul plesuv a lui Koller n-a iertat. "Ulita ceha" a mai inventat imediat doua trasee scurte, de intalnire a lui Baros, in careu, cu mingea. S-a facut 3-0 si Morten Olsen nu mai avea nimic din incrancenarea conducatorului din aparare ce a jucat pana la 38 de ani! Se intorcea sub ploile si ceata nordului, neputand intra in careul tarilor mici ce vor juca semifinalele. Granzii sunt deja acasa. Sa fie un semn al decadentei lor? S-au ca "valetii" sunt acum la putere?

×
Subiecte în articol: sport