x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Descalecarea lui Zenga

Descalecarea lui Zenga

02 Noi 2004   •   00:00

Steaua a facut un meci mare duminica seara, impotriva Nationalului. I-a iesit aproape totul. Iar cel mai important lucru, maniera in care a incheiat partida, ii confera o doza de optimism inaintea confruntarii de joi, cu Parma.

MARIAN STEFAN, IONUT PADURARU

SHOW. Dorinel Munteanu (stanga) si Rica Neaga l-au facut pe "bancarul" Gabi Popescu sa se simta umilit
Elevii lui Walter Zenga n-au avut prea mult timp pentru a savura victoria obtinuta in fata "bancarilor" lui Olaroiu. Italianul a declansat ieri "Operatiunea Parma", un rezultat favorabil trimitandu-i pe stelisti cu gandul la primavara europeana.

FAIR-PLAY. Italianul i-a aplicat o corectie usturatoare prietenului sau de pe banca Nationalului. O parte din el a suferit, poate, atunci cand tabela de scor se desfata la final, cu litere de-o schioapa, la un 5-1 neverosimil cu 90 de minute mai devreme. S-ar fi multumit si cu mai putin. Insa manjii sai au transformat repetitia dinaintea partidei cu Parma intr-o executie cu public, lucru recunoscut la final cu fair-play de catre Olaroiu: "Dupa o asemenea umilinta, este greu sa mai spui ceva. Pacat, am muncit toate aceste etape ca sa pierdem intr-un asemenea mod. Daca am luat bataie la acest scor, inseamna ca aceasta este diferenta dintre echipe. Felicit Steaua si ii urez succes la Parma!".

EXAMEN. Iar Olaroiu a fost chiar sincer. Isi doreste, precum ar trebui s-o faca multi romani, ca Steaua sa mai triumfe o data. Joi! Urmeaza examenul de maturitate pentru echipa metamorfozata a fostului mare portar. Zenga "descaleca" in tara sa natala la carma unui lider de campionat, chiar daca dintr-o tara cu un fotbal mai slab. Parma se zbate in nisipurile miscatoare din "Il Calcio", in vreme ce Steaua priveste Divizia A de pe cea mai inalta pozitie. Cum va inclina balanta? "Poate ca exagerez, dar nu am mai vazut Steaua jucand asa de ani", spunea MM Stoica la finalul jocului cu National. Si n-a exagerat cu nimic. Numai ca gustul dulce al izbanzii poate fi foarte repede neutralizat. Iar turnesolul il reprezinta tocmai aceasta batalie de la Parma, echipa unde ex-dinamovistul Zicu n-are loc nici pe banca de rezerve. Si daca dupa tragerea la sorti italienii pareau ca sunt favoritii intalnirii de joi, datele problemei par ca s-au schimbat radical. Poate ca Dumnezeu va mai fi o data stelist, macar peste doua zile!

PEDEAPSA REDUSA. In rest, Comisia de Disciplina a LPF a decis ieri reducerea suspendarii lui Sorin Paraschiv de la doua etape la una singura, in urma eliminarii din partida cu CFR Cluj. Pedeapsa initiala a fost contestata de conducerea Stelei. Astfel, Paraschiv va avea drept de joc duminica, in partida cu Bacau.
REMIZA
In ultima etapa din campionat, Parma nu a reusit decat o remiza pe teren propriu, scor 2-2, cu Atlanta, ultima clasata in Serie A. Cu Zicu doar rezerva, adversara de joi a Stelei a fost salvata din nou de Gilardino. Desi s-a accidentat la glezna in debutul partidei, atacantul a inscris ambele goluri ale Parmei, in minutele 40 si 55, ultimul din penalty. Antrenorul Silvio Baldini a folosit in partida cu Atalanta urmatoarea echipa: Frey - Potenza, Bovo (’53 Rosina), Contini, Bonera - Simplicio, Bolano - Marchionni, Morfeo, Bresciano - Gilardino.
SUPORTERI
Numerosi fani ai Stelei isi vor incuraja favoritii la Parma, gratie excursiei organizate de galerie. Deplasarea in Italia se face cu autocare de 3 stele pe traseul Bucuresti - Parma, cu escala la Venetia. Pretul pentru un loc in aceasta excursie este de 110 euro si include transportul si biletul la meci. In aceasta dimineata vor pleca din Bucuresti 7 autocare cu suporteri, alti sustinatori ai formatiei din Ghencea urmand a merge, cu masinile personale, din vestul tarii. Se aproximeaza ca la Parma vor fi prezenti cel putin 600 de fani stelisti.
SOTII
La initiativa antrenorului Walter Zenga, jucatorii stelisti vor putea veni la Parma impreuna cu sotiile sau cu prietenele. Delegatia Stelei va pleca maine spre Italia, cu un charter care va decola la ora 8:50 de pe Aeroportul Baneasa. Jucatorii si oficialii clubului din Ghencea vor fi cazati la Hotel Star, de 5 stele, iar seara, de la ora meciului, 20:00, se va desfasura antrenamentul oficial. Meciul de joi va fi arbitrat de o brigada de arbitri din Olanda, avandu-l la centru pe Ruud Bossen, ajutat la margini de Richard Slot si de Eugene H. Theelen.
BILETE
Gruparea italiana a anuntat ieri preturile biletelor pentru partida cu Steaua, care va avea loc joi, la ora 20:00, pe stadionul "Ennio Tardini". Astfel, intrarea la meciul din a doua etapa a grupei B a Cupei UEFA se va face pentru sume ce variaza intre 10 si 40 de euro. Pretul unui tichet la tribuna intai este de 30 si 40 de euro la sectorul "Centrale Petitot", 20 si 30 de euro la sectorul "Laterale Petitot". La tribuna a doua, un bilet costa 20 si 30 de euro, in timp ce la peluze si in sectorul rezervat suporterilor stelisti, pretul unui bilet este 10 euro.

Ianis Zicu: "Steaua vine ca o mare echipa!"

REZERVA. Zicu a avut doar evolutii pasagere la Parma
Plecat in ianuarie 2003 de la Dinamo la Internazionale, contra sumei de un milion de dolari, Ianis Zicu a fost imprumutat pentru doua sezoane la Parma. Chiar daca nu intra in vederile antrenorului Silvio Baldini pentru confruntarea cu Steaua, Zicu a povestit ieri care este atmosfera in tabara "giallo-blu".
Jurnalul National: Ianis, cum este asteptata Steaua la Parma?
Ianis Zicu: Chiar daca imi vine cam greu s-o recunosc, ca o mare echipa. Insa trebuie spus de la bun inceput ca un meci din Cupa UEFA nu e cu nimic mai important aici decat unul de campionat. Ne pregatim normal si speram intr-o victorie impotriva Stelei.
Crezi ca vei juca si tu? Te antrenezi cu echipa mare?
Veti vedea joi daca am sa joc. Deocamdata ma pregatesc cot la cot cu ceilalti coechipieri ai mei de la prima echipa, chiar daca la ultimul meci, cel cu Atalanta, n-am fost nici macar rezerva. Miercuri vom intra in cantonament si voi vedea care sunt planurile antrenorului.
Esti privit altfel de colegi de cand a aparut "cazul Mutu"?
Nu, deloc. Dimpotriva. Nu vreau sa comentez prea mult toata aceasta tevatura, dar presa britanica a dat o alta conotatie cazului.
Impresarul tau, Ioan Becali, te-a cam "altoit" dupa episodul din Cehia…
Cred ca avea dreptate. Dar nu e momentul acum sa discut despre asta. Trebuie sa ma concentrez la meciul cu Steaua si, daca mi se ofera sansa, sa demonstrez ca pot juca la nivel european.

REGRETE
Victoria obtinuta in fata Nationalului a fost una foarte importanta si pentru antrenorul Walter Zenga. Privit oarecum sceptic de catre marea parte a galeriei, italianul l-a facut repede uitat pe predecesorul sau, Victor Piturca, in vreme ce "fantoma" lui Marius Lacatus nu mai bantuie de mult aleile din Ghencea. "A fost un meci extraordinar pentru noi, mai ales ca National joaca cel mai bun fotbal din Romania", a declarat el duminica seara. "Sunt fericit ca am ajuns pe primul loc. Am jucat foarte bine. De obicei, cand castigi cu 5-1, trebuie sa fii foarte bucuros, insa imi pare si putin rau pentru fosta mea echipa. Radoi a revenit si a jucat foarte bine. Nu se poate spune acum ca Steaua este favorita la titlu. Echipa castigatoare inseamna sa ai jucatori cu mentalitate de invingatori. Este o victorie importanta, insa nu are nici o legatura cu meciul de joi, de la Parma. Sunt lucruri total diferite", a punctat Zenga. El a fost completat de catre presedintele executiv, Mihai Stoica, care s-a declarat foarte incantat de evolutia Stelei. "A jucat asa cum merita suporterii ei. Jucatorii trebuie sa uite cat mai repede aceasta victorie, pentru ca vine meciul cu Parma".
×
Subiecte în articol: sport steaua zenga echipa zicu parma