x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Din nou la billiard

Din nou la billiard

de Marius Mihalcea    |    08 Noi 2007   •   00:00
Din nou la billiard
Sursa foto: Gabi Arsenie/

Elevii lui Marius Lăcătuş s-au relaxat inaintea partidei de aseară jucănd biliard la clubul de agrement IDM, din Regie, in vreme ce spaniolii au preferat să se plimbe pe aleile inguste ale Cişmigiului.

STEAUA - SEVILLA - Del Nido a primit o icoană aurită


Elevii lui Marius Lăcătuş s-au relaxat inaintea partidei de aseară jucănd biliard la clubul de agrement IDM, din Regie, in vreme ce spaniolii au preferat să se plimbe pe aleile inguste ale Cişmigiului.

Clubul IDM a fost şi de această dată o gazdă primitoare pentru jucătorii Stelei, care şi-au făcut deja un obicei din a-i trece pragul inaintea partidelor din cupele europene. Circa două ore, atăt căt au zăbovit la stabilimentul din Regie, "roş-albaştrii" au trecut pe plan secund confruntarea cu Sevilla şi s-au concentrat exclusiv asupra partidelor de biliard pe care le-au incins ad-hoc. Ibericii, in schimb, după ce au părăsit Hotelul Marriott, unde şi-au stabilit cartierul general pe perioada scurtei lor şederi in Capitală, s-au imbarcat in autocar şi s-au indreptat spre Parcul Cişmigiu. Insoţiţi de antrenorul Manolo Jimenez, jucătorii echipei andaluze au dat dovadă de multă amabilitate pe parcursul celor 15 minute petrecute in parc, aceştia acceptănd să se fotografieze şi să acorde autografe trecătorilor.

DINEU. In tot acest timp, la Restaurantul McMoni’s, oficialii Stelei şi ai Sevillei s-au intălnit la dineul oficial. Gruparea din Ghencea a fost reprezentată de preşedintele Valeriu Argăseală, de vicepreşedintele Teia Sponete, de managerul sportiv Adrian Ilie şi de finanţatorul Gigi Becali, care a fost insoţit de vărul său, fostul impresar Ioan Becali. De partea cealaltă, la masa festivă organizată de clubul Steaua au participat preşedintele grupării spaniole, Jose Maria del Nido, impreună cu alţi oficiali ai clubului. Fost jucător al Sevillei, Ilie Dumitrescu nu a scăpat prilejul de a da ochii cu boss-ul echipei iberice. "Cadoul cel mai mare a fost că Ilie a venit să ne vadă. Eu eram vicepreşedintele la Sevilla cănd el era jucător acolo. I-am oferit un tricou personalizat din perioada in care era in activitate. Aşa cum se obişnuieşte, cadourile se primesc cănd eşti vizitator, noi i-am oferit cadouri lui Gigi Becali la Sevilla", a declarat Del Nido. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, i-a oferit in dar lui Del Nido o icoană aurită de la Muntele Athos.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

G 40 amănat

Steaua va trebui să mai aştepte pănă să facă parte din G14, asociaţie care reprezintă in prezent cele mai puternice 18 cluburi de fotbal din Europa, extinderea numărului de membri la 40 fiind amănată. Reprezentanţii G14 au luat această hotărăre după ce clubul Chelsea Londra a anunţat că nu va mai accepta invitaţia de a face parte din această organizaţie. Intălnirea reprezentanţilor G14 ar fi trebuit să se desfăşoare la 13 şi 14 noiembrie, la Bruxelles, pe ordinea de zi a reuniunii figurănd şi extinderea la 40 a numărului de membri, Steaua fiind printre cluburile invitate să adere la asociaţie. G14 nu a anunţat data la care se va mai ţine reuniunea.

Del Nido

Chiar dacă a spus că nu suportă să acorde interviuri, preşedintele Sevillei, Jose Maria Del Nido, s-a destăinuit recent presei spaniole. "Eram la un restaurant cu nişte prieteni şi deplăngeam soarta echipei. Apoi m-am găndit că am resursele necesare pentru a salva situaţia şi m-am decis să acţionez", şi-a amintit Del Nido momentul in care a decis să investească la clubul pe care-l conduce in prezent. Şi el fotbalist in tinereţe, Del Nido a recunoscut că nu deţinea calităţi ieşite din comun: "Eram fundaş şi intram destul de dur. Dacă ar fi să mă compar cu un jucător al Sevillei de-acum, cred că semănam ca stil cu Marti, un muncitor, un luptător".

Caracterizare

Inaintea partidei de aseară, cel mai important cotidian de sport din Spania, AS, a subliniat faptul că Steaua traversează una dintre cele mai proaste perioade ale existenţei sale şi că n-ar fi exclus ca Marius Lăcătuş să-şi piardă postul la fel de repede precum succesorii săi, Hagi şi Pedrazzini. "Steaua este o echipă cu o situaţie dezastruoasă in campionat şi in Ligă. In Liga Campionilor starurile Nicoliţă şi Dică nu au fost capabile să facă diferenţa. Lăcătuş este al treilea antrenor dar, cunoscănd toanele lui Becali, nu este exclus să mai fie unul pănă la Crăciun. Steaua, care nu are nici un punct in grupă, este intr-o situaţie disperată."

×
Subiecte în articol: sport steaua nido del nido