x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Besiktas 2-1 / Turcii s-au luat de arbitru

Dinamo - Besiktas 2-1 / Turcii s-au luat de arbitru

de Marius Mihalcea    |    04 Noi 2006   •   00:00
Dinamo  -  Besiktas 2-1 / Turcii s-au luat de arbitru

Jean Tigana l-a desfiintat dupa meci pe arbitrul Darko Ceferin, iar Mircea Lucescu, care a antrenat in trecut ambele echipe, i-a dat dreptate francezului.

Dupa parerea antrenorului lui Sahtior Donetk, victoria lui Dinamo este nemeritata, slovenul Ceferin acordand gratuit penalty-ul din care Niculescu a inscris golul decisiv.

VEHEMENT. Infrangerea lui Besiktas nu i-a picat deloc bine antrenorului turcilor. Tigana a aparut la conferinta de presa ca un pachet de nervi si s-a lansat intr-un atac dur la adresa centralului Darko Ceferin. "Arbitrul i-a refuzat un gol valabil lui Deivson. Am revazut imaginile si pot spune ca este o rusine de arbitraj. Ce sa mai zic despre penalty? Cel care merita cartonasul rosu este Ceferin". Antrenorul lui Sahtior, Mircea Lucescu, a spus pentru cotidianul turc Vatan ca "vulturii" nu meritau sa piarda: "Pacat de Besiktas! Este trist ca nu a fost recompensata pentru lupta pe care a dat-o, mai ales ca s-a comportat ca si cum ar fi stapanit terenul". Tehnicianul roman a explicat de ce considera nemeritata victoria lui Dinamo: "Arbitrul a gresit la faza penalty-ului, n-a fost nici o infractiune acolo". Il Luce a concluzionat: "Besiktas este echipa care a ratat victoria".

CONTRADICTIE. Tehnicianul "cainilor", Mircea Rednic, a vazut altceva. "Am avut un penalty, unul chiar foarte clar la un hent in careu, la o faza premergatoare loviturii de la 11 metri, care nu ni s-a dat. La inceput, si eu am fost putin suparat pe Ceferin, pentru ca fluiera orice, dar, per total, cred ca a fost un arbitraj bun. Victoria a fost meritata."

GANEA SI MOTI, JUDECATI
Ionel Ganea a fost titular cu Besiktas, in ciuda declaratiilor pe care le-a dat atacantul inaintea meciului, cand i-a atacat fatis pe directorul executiv al clubului, Cristi Borcea, si pe antrenorul Mircea Rednic. "Am dovedit ca sunt un om de cuvant, Ganea a jucat pentru ca era randul lui", a spus tehnicianul "cainilor" la final. Atitudinea lui Ganea, care, in cel mai fericit caz, va scapa cu o amenda drastica, a fost criticata si de seful LPF, Dumitru Dragomir: "Nu te iei de aia care-ti dau banii". Cat il priveste pe Moti, care a fost eliminat in urma unui gest stupid, Rednic a lasat sa se inteleaga la finalul meciului cu Besiktas ca jucatorul va scapa de sanctiuni pecuniare. "Daca nu castigam, sigur nu l-am fi iertat", a spus Rednic. La Bruges nu va juca nici Margaritescu, eliminat si el joi seara.

NESANSA
"Am avut ghinion. Cu acest fotbal ar fi trebuit sa invingem. Ocaziile pe care le-am irosit reprezinta o mare nesansa, iar penalty-ul dat de arbitru lui Dinamo a fost o decizie exagerata"
  • Yildirim Demironen
    presedinte Besiktas
  • NOROC
    "Besiktas a demonstrat ca e o echipa mare, dar am castigat cu noroc si am facut un pas mare spre primavara europeana. Este pacat ca Moti, la experienta lui, a facut acel gest care nu-si avea rostul"
  • Cristi Borcea
    director executiv Dinamo
  • DORINTA
    "Am eliminat o echipa, mai avem inca trei. Tottenham este favorita, de aceea vrem sa fim calificati pana la meciul direct"
  • Mircea Rednic, antrenor Dinamo
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo beşiktaş