x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Elfsborg - Cu Zenga, incă o incercare

Dinamo - Elfsborg - Cu Zenga, incă o incercare

de Marius Mihalcea    |    20 Sep 2007   •   00:00
Dinamo  -  Elfsborg - Cu Zenga, incă o incercare
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

După ce au ratat accesul la masa bogaţilor din Liga Campionilor, "căinii roşii" se vor lupta in această seară pentru premiul de consolare, reprezentat de grupele Cupei UEFA.

După ce au ratat accesul la masa bogaţilor din Liga Campionilor, "căinii roşii" se vor lupta in această seară pentru premiul de consolare, reprezentat de grupele Cupei UEFA.

Elfsborg se află in aceeaşi situaţie cu Dinamo, campioana Suediei eşuănd in tentativa ei de a pătrunde in grupele Ligii Campionilor in acelaşi tur trei preliminar, care a fost cu ghinion pentru Niculescu şi compania.

AVERTISMENT. Walter Zenga este convins că, după eşecul inregistrat de "alb-roşii" in "dubla" cu Lazio, fanii grupării din Ştefan cel Mare nu agreează nicidecum un deznodămănt similar. "Chiar dacă nu avem cum să comparăm cele două intălniri, fiindcă meciul cu Lazio a fost de Liga Campionilor, iar stadionul a fost plin, in partida cu suedezii avem doar de pierdut. Dacă vom căştiga va fi ceva normal, dar dacă pierdem va fi o mare tragedie şi toată lumea se va lua de noi", a spus tehnicianul lui Dinamo. Italianul este insă foarte increzător in şansele formaţiei sale: "Este un meci care trebuie să ne ducă in grupele Cupei UEFA. Calificarea nu este uşoară, jucăm cu o echipă puternică, ce are doi-trei fotbalişti foarte buni, dar trebuie neapărat să facem două meciuri bune. Jucătorii mei sunt foarte motivaţi şi au trecut peste eşecul cu Lazio. De fapt, in partida din campionat de la Iaşi eu nu am făcut nimic, jucătorii sunt cei care au căştigat".

In momentul sosirii la Bucureşti, suedezii s-au declarat, la răndul lor, foarte increzători. "Evident că am venit aici să căştigăm. Nu ştiu prea multe despre jucătorii dinamovişti, nu cunosc pe cineva anume, insă ştim cu toţii că vom avea de-a face cu o echipă foarte bună. Totuşi, cred că este un mic avantaj pentru noi faptul că Dinamo şi-a schimbat de curănd antrenorul, fiindcă jucătorilor le este greu să se adapteze rapid cerinţelor unui alt tehnician", a spus atacantul englez al lui Elfsborg, James Keene.

Zenga il regretă pe Boştină

Walter Zenga (foto) este o dată in plus optimist şi datorită faptului că jucătorii care s-au confruntat cu diferite probleme medicale sunt pe punctul de a se vindeca. "Am aproximativ tot lotul la dispoziţie. Izvoranu mai acuză unele dureri, insă nu se pune problema să nu facă parte din lot, iar Moţi şi Scarlatache sunt şi ei in recuperare", a spus italianul. Tehnicianul campioanei Romăniei are insă şi

un regret, anume faptul că nu-l va avea la dispoziţie pe fostul său elev de la Steaua Gabriel Boştină, care nu are drept de joc fiindcă a fost inregimentat de Dinamo de curănd şi nu a fost trecut pe lista UEFA:

"Dintre Cătălin Munteanu şi Boştină, el l-aş fi folosit pe Boştină, dar este un mic impediment: el nu este pe lista Cupei UEFA". Boştină poate juca pentru Dinamo in actuala ediţie a Cupei UEFA numai in şaisprezecimile competiţiei, insă pentru asta noua sa echipă trebuie să depăşească faza grupelor.

×
Subiecte în articol: sport dinamo