x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Rapid - Piromanii stadioanelor

Dinamo - Rapid - Piromanii stadioanelor

de Ionut Paduraru    |    13 Noi 2007   •   00:00
Dinamo - Rapid - Piromanii stadioanelor
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Stadionul lui Dinamo ar putea fi suspendat din cauza petardelor şi fumigenelor lansate la meciul cu Rapid. De asemenea, pentru incidentele care au avut loc in afara stadionului, 11 fani au fost amendaţi, doi dintre aceştia alegăndu-se şi cu dosar penal.

Stadionul lui Dinamo ar putea fi suspendat din cauza petardelor şi fumigenelor lansate la meciul cu Rapid. De asemenea, pentru incidentele care au avut loc in afara stadionului, 11 fani au fost amendaţi, doi dintre aceştia alegăndu-se şi cu dosar penal.

La inceputul meciului, galeria dinamovistă a aprins zeci de torţe, pe care le-a aruncat apoi pe pista de atletism, iar centralul Augustus Constantin a fost nevoit să oprească partida pentru căteva minute din cauza fumului. Conform Jandarmeriei, materialele pirotehnice ar fi fost introduse in arenă cu mult timp inaintea meciului, motiv pentru care FC Dinamo, in calitate de organizator, a primit o amendă de 10.000 de RON. In zilele următoare, Jandarmeria urmează să vizioneze materialele video filmate in stadion, pentru a identifica suporterii care, contrar legislaţiei, au folosit petarde şi fumigene.

DISCIPLINĂ. Incidentele de la inceputul meciului ar trebui, in mod normal, să ducă şi la o suspendare a stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare, avănd in vedere că suporterii dinamovişti sunt recidivişti. In acest campionat, fanii roş-albilor au mai fost implicaţi in incidente violente in două deplasări, cu Gloria Buzău şi cu Universitatea Craiova, care s-au lăsat cu adevărate bătăi cu forţele de ordine, Dinamo scăpănd mereu basma curată. Un incident a avut loc duminică seara şi in galeria rapidistă, care a vrut să forţeze cordoanele de jandarmi in momentele in care meciul era intrerupt din cauza fumigenelor, dar spiritele s-au calmat fără ca vreo persoană să fie rănită.

AMENZI. Incidentele nu au avut loc numai pe stadion, ci şi in afara lui, atăt inainte, căt şi după meci. In total, 11 persoane au ajuns la Poliţie, unde au fost amprentaţi, fotografiaţi şi trecuţi in baza de date pe motiv că au avut conflicte cu jandarmii. Pentru doi dintre aceştia s-a intocmit dosar penal. Totodată, Jandarmeria a făcut acte premergătoare intr-un dosar cu şapte autori, pentru opunerea cu violenţă faţă de forţele de ordine şi impiedicarea acestora să-şi indeplinească atribuţiile legale.

Zenga, pe făraş

Din cauza rezultatelor slabe din ultima perioadă, mai mulţi acţionari dinamovişti doresc inlocuirea antrenorului Walter Zenga, care spune insă că nu s-a găndit la demisie: "A fost prea multă nervozitate in acest meci şi jocul nu ne-a ieşit. Am luat ambele goluri pe două greşeli. Am pierdut un meci care ne doare mult. Nu m-am găndit să renunţ niciodată". Tehnicianul a fost apărat de directorul executiv, Cristi Borcea: "Zenga este şi va rămăne antrenorul lui Dinamo. N-are cine să-l sune pe Răzvan Lucescu in afară de mine, iar eu nu l-am sunat. La iarnă ne aşezăm la masă şi vedem unde ne aflăm, poate intinerim lotul, poate schimbăm obiectivul".

Săpunaru şi Bozovici, cu cătuşe

Ieri dimineaţă, in jurul orei 5:10, rapidiştii Săpunaru şi Bozovici au fost duşi la Poliţie incătuşaţi, după ce au injurat un echipaj de la poliţia rutieră. Bozovici era pasager intr-o maşină condusă de un cetăţean sărb, care nu a oprit la un semafor aflat pe culoarea roşie. "La scurt timp, la faţa locului a venit Săpunaru, care impreună cu Bozovici i-au injurat pe poliţişti. Deoarece deveniseră violenţi, poliţiştii i-au incătuşat şi i-au dus la Secţia 14. Săpunaru a continuat să injure, motiv pentru care a fost amendat cu 200 de lei", a declarat purtătorul de cuvănt al Poliţiei, Christian Ciocan. "Asta e o procedură specifică Miliţiei. Pe vremuri, ii arestau pe jucătorii Rapidului inainte de meciurile cu Dinamo, acum i-au reţinut după meci. Nu ştiu exact ce s-a intămplat, dar eu ii susţin", a spus despre incident patronul Rapidului, George Copos.

×
Subiecte în articol: sport dinamo