x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic a trecut de coreeanul Kwon la Wimbledon și a stabilit un nou record în tenisul mondial

Djokovic a trecut de coreeanul Kwon la Wimbledon și a stabilit un nou record în tenisul mondial

27 Iun 2022   •   23:35
Djokovic a trecut de coreeanul Kwon la Wimbledon și a stabilit un nou record în tenisul mondial
Sursa foto: Hepta

Principal favorit pe iarba londoneză, sârbul Novak Djokovic, a depășit opoziția tenace a coreeanului Kwon Soon-Woo (81 ATP), dar și propriile dificultăți, pentru a se califica luni în turul al doilea la Wimbledon, cu o victorie cu 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.

Primul meci de pe arena centrală londoneză s-a jucat cu acoperișul tras, în condițiile în care toate celelalte meciuri au fost amânate din cauza ploii.

Campionul în exercițiu, care își dorește al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon și al șaptelea în total, a părut pe alocuri neadaptat în fața lui Kwon, care a jucat pe terenul central tenis plin de vitalitate și complexitate, cu lovituri de dreapta în forță, dar și execuții delicate.

Djokovic nu jucase niciun turneu de încălzire pe iarbă și a recunoscut că acest lucru nu l-a ajutat în fața unui adversar dificil, cu 11 ani mai tânăr decât el.

„Nu am avut niciun turneu de pregătire înainte de asta, așa că în astfel de condiții întotdeauna te vei simți mai puțin confortabil decât ți-ai dori, mai ales dacă joci împotriva cuiva atât de talentat ca Kwon, care stă aproape de linie și lovește foarte curat", a spus el la interviul de la final, citat de atptour.com.

„Nu a fost ușor. A trebuit să pun puțină varietate în joc. Serviciul a ajutat, dar la acest nivel una sau două lovituri decid un câștigător".

Coreeanul în vârstă de 24 de ani a făcut break în al patrulea game al setului al doilea și a închis setul cu un drop-shot și un serviciu puternic.

Dar sârbul, care urmărește să câștige al 21-lea titlu de Grand Slam, a revenit cu consistența caracteristică pentru a trece de următoarele două seturi, după două ore și 29 de minute de joc.

El și-a asigurat victoria cu un as la prima minge de meci și va urma să îl întâlnească fie pe australianul Thanasi Kokkinakis, fie pe polonezul Kamil Majchrzak.

A fost a 80-a victorie a lui Djokovic la Wimbledon, el devenind singurul jucător care a câștigatcâte 80 de meciuri la toate cele patru turnee de Grand Slam.

Sârbul, care a câștigat trei turnee de Grand Slam anul trecut, a ratat Openul Australiei în ianuarie, după ce a fost expulzat pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19.

El a pierdut în sferturile de finală de la Roland Garros în fața ultimului campion, Rafa Nadal, care este cap de serie numărul doi la Wimbledon.

(sursa: Mediafax)

×