x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic nu a încălcat regulile cu mesajul despre Kosovo, conform ITF

Djokovic nu a încălcat regulile cu mesajul despre Kosovo, conform ITF

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   21:13
Djokovic nu a încălcat regulile cu mesajul despre Kosovo, conform ITF
Sursa foto: Hepta

Declarația lui Novak Djokovic de la Openul Franței, potrivit căreia "Kosovo este inima Serbiei", nu a încălcat nicio regulă, deoarece regulamentul Grand Slamului nu interzice declarațiile politice, a declarat miercuri Federația Internațională de Tenis (ITF).

Numărul trei mondial a scris mesajul pe obiectivul unei camere de luat vederi după victoria sa din primul tur, luni, în aceeași zi în care 30 de soldați ai forțelor de menținere a păcii ale NATO au fost răniți în confruntări cu protestatari sârbi în orașul kosovar Zvecan - unde a crescut tatăl lui Djokovic.

Federația de tenis din Kosovo l-a acuzat marți pe Djokovic că a agravat o situație deja tensionată, comentarii reluate de Comitetul Olimpic din Kosovo, mai devreme , în timpul zilei de miercuri.

ITF, organismul care guvernează tenisul mondial, a declarat că a primit și a luat act de o scrisoare din partea federației de tenis din Kosovo și că a transmis-o "autorității de Grand Slam relevante".

"Regulile privind comportamentul jucătorilor la un eveniment de Grand Slam sunt guvernate de regulamentul de Grand Slam, administrat de organizatorul și autoritatea de reglementare relevantă. Nu există nicio prevedere în acesta care să interzică declarațiile politice", a declarat un purtător de cuvânt al ITF într-o declarație pentru Reuters.

Djokovic va juca miercuri seara, când îl va înfrunta pe ungurul Marton Fucsovics (83 ATP).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: novak djokovic roland garros kosovo