x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dobrin, in stare gravă

Dobrin, in stare gravă

de Elly Cristea    |    Marius Mihalcea    |    26 Oct 2007   •   00:00
Dobrin, in stare gravă
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Fostul mare fotbalist a fost internat ieri in stare critică la Secţia Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Argeş, fiind monitorizat in permanenţă de medici.

AGONIE - Găscanul se zbate intre viaţă şi moarte

Fostul mare fotbalist a fost internat ieri in stare critică la Secţia Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Argeş, fiind monitorizat in permanenţă de medici.

Nicolae Dobrin trăieşte momente grele. In vărstă de 60 de ani, Găscanul, cum a fost poreclit fostul mare fotbalist, a fost internat ieri, in jurul orei 15:00, la Spitalul Judeţean Argeş, iar medicii sunt rezervaţi in ceea ce priveşte şansele ca acesta să supravieţuiască.

112. Dobrin a fost externat luni de la Spitalul Militar Bucureşti, după ce medicii care l-au ingrijit au dat de inţeles familiei că sunt foarte slabe şansele să-şi mai revină şi că ar fi mai bine să fie aproape de casă. Lui Nea Gicu, aşa cum ii spun apropiaţii, i s-a făcut rău ieri-dimineaţă şi soţia lui, care i-a fost tot timpul aproape, a sunat imediat la 112. Vecinii din comuna Miceşti, acolo unde familia Dobrin s-a mutat in urmă cu mai mulţi ani, spun că doamna Gica plăngea in hohote cănd s-a urcat lăngă el in ambulanţă. Fostul mare fotbalist a fost internat intr-o rezervă specială şi are grijă de el chiar şeful secţiei ATI. Cu toate că i s-au administrat cele mai bune medicamente şi practic cadrele medicale au incercat imposibilul, se pare că boala necruţătoare s-a metastazat şi nu mai e nimic de făcut. Familia a cerut discreţie maximă şi de la spital nu s-a oferit nici o informaţie. Gicu Dobrin a fost ieri impărtăşit de preotul Grecu, unul dintre părinţii care slujesc la biserica Spitalului Judeţean. Surse neoficiale ne-au spus că Găscanul este de nerecunoscut, nu mai poate să se mişte singur şi că de căteva ori a vomitat sănge. Oamenii de fotbal din Argeş sunt şocaţi şi toată lumea speră intr-o minune.

Probleme. Găscanul este internat in spital pentru a treia oară in decursul acestui an. Prima oară, Găscanul a avut de pătimit in luna februarie, cănd a fost supus unei intervenţii chirurgicale la plămănul drept, la Spitalul Militar Central din Bucureşti. "A fost o operaţie dificilă, dacă ne găndim la leziunile pe care le-am găsit in plămăn. Dobrin are insă viitor. Singura restricţie vizează fumatul, in rest regimul de viaţă este unul normal", a spus medicul care l-a operat pe Dobrin, Constantin Grozavu, totodată şeful Clinicii de chirurgie toracică din cadrul Spitalului Militar Central. Dobrin a fost din nou internat la inceputul lunii august, pentru un tratament cu citostatice.

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport dobrin