x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorinel vine azi să semneze

Dorinel vine azi să semneze

de Ionut Paduraru    |    26 Oct 2008   •   00:00
Dorinel vine azi să semneze

STEAUA  •  ANTRENORUL DORIT DE STEAUA S-A DESPĂRŢIT IERI DE UNIVERSITATEA CLUJ
Dorinel Munteanu va veni astăzi la Bucureşti pentru a discuta cu Gigi Becali ultimele amănunte ale contractului său de antrenor în Ghencea. Tehnicianul va fi în tribună şi la meciul cu Gloria Buzău, dar nu se va implica în pregătirea partidei.



Dorinel Munteanu a bifat ieri ultimul meci pentru Universitatea Cluj, atât din postura de antrenor, cât şi din cea de jucător. A fost titular în partida pe care clujenii au câştigat-o la Lupeni, scor 2-0, şi a evoluat până în minutul 72, când a ieşit în aplauzele tuturor suporterilor. Asta, deşi galeria lui "U" a afişat tot meciul un banner pe care scria "Mercenar?", aluzie la iminenta plecare a tehnicianului în Ghencea.

LACRIMI. La finalul partidei, Dorinel a fost chemat să-i salute pe suporteri, care doreau să afle sigur dacă rămâne la echipă sau nu. Antrenorul-jucător a dorit întâi să fie ironic: "Vă mulţumesc pentru banner-ul afişat", după care a început să plângă şi s-a retras în autocar. Mai târziu, Munteanu a declarat însă că nu a ales Steaua din motive financiare. "Vreau să le transmit guşterilor care s-au grăbit să mă judece că am plecat la Steaua pentru bani că se înşală amarnic. Cred că nu există vreun antrenor care să refuze să stea pe banca Stelei. Mai vreau să mai am o discuţie cu patronul de la Universitatea Cluj pentru că nu vreau să se supere nimeni pe mine".

Dorinel a mai spus apoi că nu se teme de implicarea patronului în problemele echipei. "Singurul care va decide ce se va întâmpla la echipă sunt eu. Eu fac contract cu Steaua, nu cu Gigi Becali. Nici ca jucător nu mi-a fost frică de nimic, şi nici ca antrenor. Sunt conştient că toată presiunea este pe mine şi pe echipă şi mi-o asum", a spus Munteanu, adăugând că nu îi va da nici un sfat secundului Pedrazzini, care va sta pe bancă la meciul de azi cu Gloria Buzău.

DOAR ANTRENOR. Dorinel Munteanu a ţinut să precizeze că la Steaua va fi doar antrenor şi nu va mai intra pe teren. "Până nu se semnează contractul nu e nimic sigur. Acum vreau să mă bucur cu băieţii după victoria de la Lupeni şi să le dau o bere. Văd că am avut mulţi contestatari, mai ales din rândul foştilor colegi, dar ei vorbesc despre un lucru care nu se va întâmpla, anume să joc la Steaua", a mai spus tehnicianul la finalul meciului cu Minerul Lupeni. Gigi Becali anunţase vineri seara că Dorinel va semna cu Steaua un contract de antrenor-jucător, mai avantajos din punct de vedere al taxelor. "Va intra şi el să joace acolo, cinci minute. Este o chichiţă, că aşa ne costă mai puţin, însă respectăm legea. Nu mai poate să fie el acum jucător la Steaua. Nu de asta l-am adus. Intră doar în cazul în care meciul este deja rezolvat", a spus Becali. Şi selecţionerul Victor Piţurcă a glumit pe seama posibilităţii ca Dorinel Munteanu să îmbrace din nou tricoul Stelei: "Are un kilogram sau două în plus, iar la Steaua şi la naţională nu merge aşa. Totuşi, dacă joacă bine, poate să ajungă chiar la naţională. Glumesc, e greu ca el să mai facă faţă, dar cine ştie?!".

FĂRĂ MIHALI. Una dintre condiţiile lui Dorinel Munteanu neacceptate de şefii Stelei a fost aceea ca Gică Mihali să-i fie secund. Preşedintele Valeriu Argăseală a declarat ieri că Dorinel va veni cu un secund, Cătălin Ciorman, şi un preparator fizic, Yuksel Yeşilova: "Discuţiile s-au finalizat, probabil duminică va fi la Bucureşti să vadă şi contractul. Dorinel a spus că vrea să facă performanţă şi are toate atuurile, ţinând cont de trecutul său ca jucător şi antrenor. Oricine vine la Steaua are obiectiv campionatul. Secunzii lui Dorinel vor fi Massimo Pedrazzini, Mihai Teja, Cătălin Ciorman şi va veni şi preparatorul Yuksel Yeşilova".

×
Subiecte în articol: sport steaua dorinel