x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dublă lovitură Temwanjera

Dublă lovitură Temwanjera

31 Iul 2009   •   00:00
Dublă lovitură Temwanjera
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

FC Vaslui a dat dovadă de pragmatism în faţa Omoniei Nicosia şi are acum prima şansă la calificarea în ultimul tur preliminar al Europa League.



Deşi evoluau pe teren propriu, vas­luie­nii au preferat să cedeze iniţiativa ciprio­ţilor, încercând să lovească pe contraatac. Tactica impusă de Cristian Dulca a dat roa­de în minutul 18, când Temwanjera a înscris din apropiere, după ce şutul lui Burdujan de la marginea careului lovise ambele bare. Dominarea oaspeţilor a con­tinuat şi după pauză, dar moldovenii au lovit din nou la momentul potrivit: Temwanjera, aflat în ofsaid, a lăsat balonul să curgă la Wesley, care a tras în portarul advers, dar mingea a sărit din nou la Tem­wanjera, care a înscris în poarta goa­lă ('55). În minutul 90, Burdujan a fost aproape de golul trei, dar şutul său a ocolit poarta lui Kotsolis.

Cu toate că echipa sa a obţinut o victorie clară, antrenorul Cristian Dulca rămâne rezervat în privinţa calificării. "Va fi un retur de foc. Omonia e o echipă periculoasă, dar am reuşit să profităm de greşelile lor. E un rezultat liniştitor, dar vom pregăti bine returul. Cred că dorinţa mai mare de a câştiga ne-a ajutat. Am ştiut că ei sunt mai buni pe contraatac şi la fazele fixe, astfel că am reuşit să-i anihilăm. Totuşi, calificarea încă nu este jucată şi, la Nicosia, vom juca de parcă ar fi tot 0-0", a spus Dulca. În schimb, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, nu crede că Omonia poate întoarce rezulta­tul în retur: "Cred că Vasluiul se va cali­fica. Nu au cum să primească mai mult de două goluri acolo".

×
Subiecte în articol: fc vaslui - omonia nicosia 2-0