x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa naţională: începe operaţiunea Euro

Echipa naţională: începe operaţiunea Euro

de Mihai Igirosanu    |    22 Mai 2008   •   00:00
Echipa naţională: începe operaţiunea Euro
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Jucătorii echipei reprezentative şi-au început de ieri, o dată cu vizita medicală, pregătirile pentru turneul final din Austria şi Elveţia. Singurul absent a fost căpitanul Chivu, care se va alătura lotului la 24 mai, după finala Cupei Italiei.

Jucătorii echipei reprezentative şi-au început de ieri, o dată cu vizita medicală, pregătirile pentru turneul final din Austria şi Elveţia. Singurul absent a fost căpitanul Chivu, care se va alătura lotului la 24 mai, după finala Cupei Italiei.

 
Conduşi de secundul Ştefan Iovan, tricolorii s-au pre­zentat la Institutul Naţio­nal de Medicină Sportivă, acolo unde au efectuat vizita me­dicală obligatorie de dinaintea Euro 2008. 

 
ABSENŢĂ. La testele de ieri au participat 24 de jucători: Bogdan Lobonţ, Daniel Coman, Marius Popa, Dorin Goian, Cristian Săpunaru, Cosmin Moţi, Răzvan Raţ, Cosmin Contra, Sorin Ghio­nea, Bănel Nicoliţă, Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Florentin Petre, Adrian Cristea, Florin Bratu, Paul Codrea, Ciprian Deac, Răzvan Cociş, Marica, Marius Niculae, Gabriel Tamaş, Ştefan Radu, Daniel Niculae şi Adrian Mutu, vedeta de la Fiorentina fiind şi ultimul fotbalist sosit la sediul INMS în jurul orei 11:45. Căpita­nul Cristian Chivu a fost absent motivat, el urmînd să vină în ţară duminică, la o zi după finala Cupei Italiei, unde echipa sa, Inter Milano, va întîlni pe AS Roma.

 
ÎNCREDERE. Renăscut în acest sezon, cînd a făcut furori în Cupa UEFA cu Getafe, fundaşul Cosmin Contra a declarat: “N-am băgat frica în nimeni, am fost doar aproape de Cupa UEFA. Adi Mutu a fost chiar mai aproape decît mine. El cred că e sperietoarea Europei, nu eu. Sperăm ca şi la Euro să fim tot atît de aproape ca şi Adi. Oricum, atmosfera din lot e bună şi avem timp să ne plictisim de feţele colegilor timp de o lună”. Mijlocaşul Florentin Petre a completat: “Sunt bine, sănătos, acum aştept să înceapă războiul. A început numărătoarea inversă pentru toată lumea. De mîine intrăm în program. Este unul foarte încărcat, pentru că ne aşteaptă o perioadă grea şi trebuie să facem tot posibilul ca să trecem de grupe. O să fie greu o lună numai între bărbaţi, dar asta ne este meseria”.
 

Codrea: “Presiunea e la italieni!”

Proaspăt campion în Ucraina cu Şahtior Doneţk, fundaşul stînga Răzvan Raţ este şi el optimist: “Sunt sănătos, sper ca toată lumea să fie sănătoasă. Emoţii avem, dar, deocamdată, normale. Eu am un moral bun după cîştigarea campionatului în Ucraina, dar echipa naţională e altceva decît echipa de club. Sînt încrezător în forţele mele, dar, repet, echipa naţională înseamnă altceva. Am încredere că avem mai multe şanse chiar şi decît ne daţi voi, ziariştii. Ce se întîmplă acum, ce vorbim e prea puţin important, ce vorbesc adversarii, la fel. Important e ce va fi la me­ciuri. Cel care va fi mai concentrat şi mai stăpîn pe sine va cîş­tiga, indiferent de numele celor care vor fi pe teren”. Mijlocaşul de la Siena, Paul Codrea, crede că italienii simt o mare presiune: “Nu ne gîndim deocamdată la ad­versari. Îi cunoaştem foarte bine. Ne pregătim să facem o figură frumoasă. Italienii aşteaptă şi ei să vadă ce se va întîmpla la acest Euro, ei sînt campioni mondiali şi sînt sub o anumită presiune. Presiunea e la ei, nu la noi”.

 

Lobonţ: “Va fi un turneu cu surprize”

Unul dintre tricolorii cei mai nerăbdători înaintea startului Euro 2008 este portarul Bogdan Lobonţ: “Au mai rămas doar trei săptămîni pînă la primul meci, cu Franţa, iar toate gîndurile pleacă spre Euro 2008. În ordine Franţa, Italia şi Olanda sînt adversari valoroşi, dar rămîn la părerea că nu avem nimic de pierdut. Îmi doresc din tot sufletul să facem o figură frumoasă, să jucăm de la egal la egal cu marile echipe ale Europei. Faptul că nu sîntem favoriţi poate reprezenta un avantaj pentru naţionala României. Cred că va urma un turneu final extrem de interesant, cu foarte multe surprize”. La rîndul său, mijlocaşul lui Lokomotiv Moscova, Răzvan Cociş, a spus: “Emoţii nu avem încă. Acolo vom avea, cînd ajungem în Elveţia şi cînd se va apropia ora primului meci din grupă împotriva Franţei, care cred că este şi cel mai important. E bine dacă adversarii ne vor lua de sus, s-a întîmplat de atîtea ori ca o echipă care a fost subestimată să se autodepăşească şi să facă un joc bun”.
 

La DNA

Doi dintre jucătorii echipei naţionale, căpitanul Cristi Chivu şi Cosmin Contra (foto), vor fi audiaţi ca martori de procurorii DNA în legătură cu transferurile lor la Ajax Amsterdam şi respectiv Deportivo Alaves. Potrivit unor surse, cei doi se vor prezenta în faţa procurorilor anticorupţie chiar înainte de a pleca la turneul final. Chivu s-a transferat de la Universitatea Craiova la Ajax Amsterdam în vara anului 1999, iar Contra a plecat de la Dinamo la Alaves spre sfîrşitul aceluiaş an. “Nu ştiu nimic despre transferul meu la Alaves. Mă voi duce, voi depune măr­turie ca să nu fie probleme. Nu am nimic de ascuns”, a declarat Contra. Procurorii DNA se află în plină anchetă a transferurilor unor fotbalişti români în străinătate, pînă în prezent fiind audiaţi mai mulţi condu­cători, impresari şi fotbalişti.

×
Subiecte în articol: sport