x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Se termina distractia

Echipa nationala - Se termina distractia

de Ionut Paduraru    |    27 Mai 2006   •   00:00
Echipa nationala - Se termina distractia

Tricolorii fac astazi un adevarat tur de forta, jucand doua meciuri la interval de 16 ore si jumatate.

Ambele meciuri vor avea loc la Chicago pe Soldier Field. Echipa lui Piturca va intalni intai Irlanda de Nord, cu incepere de la ora 4:00, urmand ca de la 22:30 sa joace impotriva Columbiei. Prima partida va fi transmisa in direct de TVR 1 (si inregistrat, pe acelasi program, de la ora 12:00), iar cea de-a doua de TVR 2.

PALMARES. Pana acum, Romania a mai jucat de trei ori cu Irlanda de Nord, fiind invinsa de fiecare data. "Nu stim prea multe despre echipa Romaniei, dar stim cu siguranta un lucru: nu ne-au batut niciodata. Sa speram ca vom spune la fel si dupa meci. Mai mult ne intereseaza sa vedem cum se descurca tinerii nostri jucatori", a declarat inaintea meciului selectionerul Lawrie Sanchez. Pe site-ul Federatiei Irlandei de Nord apare si o declaratie a lui Mutu: "Vrem sa castigam neaparat, iar faptul ca Romania nu are nici o victorie in confruntarile directe ne face sa fim si mai determinati". Tricolorii au avut ieri o intalnire cu diaspora din Chicago.

AMINTIRI PLACUTE
Al doilea meci de azi, impotriva Columbiei, este o reeditare a partidei de debut a tricolorilor de la CM din SUA - 1994, in care romanii s-au impus cu 3-1. De altfel, si cealalta confruntare cu sud-americanii la CM din 1998 s-a incheiat tot cu o victorie, 1-0. Din cauza timpului scurt dintre cele doua partide, este de asteptat ca Victor Piturca sa foloseasca in fata irlandezilor o echipa formata aproape numai din fotbalisti din Divizia A, in timp ce impotriva Columbiei vom vedea la lucru stranierii.

INTOARCERE IN TRANSE
Deoarece organizatorii turneului nu au gasit bilete la aceeasi cursa pentru toti membrii delegatiei, jucatorii nationalei se vor intoarce in tara in doua transe. Astfel, fotbalistii care evolueaza in campionatul intern, din care mai sunt de disputat doua etape, vor decola primii, urmand a ajunge la Bucuresti la 28 mai. Stranierii, aflati deja in vacanta, vor pleca spre tara o zi mai tarziu. Costul transportului dus-intors al delegatiei, suportat de FRF, se ridica la aproximativ 90.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: sport