x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eliminări pe linie

Eliminări pe linie

de Ionut Paduraru    |    02 Sep 2009   •   00:00
Eliminări pe linie
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Openul Statelor Unite, al patrulea turneu de Grand Slam al anului, a debutat dezastruos pentru români, toţi sportivii din ţara noastră care au jucat în prima zi fiind eliminaţi.



Cele mai multe speranţe se puneau în Victor Hănescu, favoritul numărul 28 al competiţiei, care îl întâlnea în turul inaugural pe americanul John Isner, clasat pe locul 55 în ierarhia mondială. Hănescu a început slab şi a pierdut primul set fără drept de apel, scor 1-6. Următoarele două seturi au fost mult mai echilibrate, dar Isner s-a impus de fiecare dată în tie-break, cu 16-14 şi 7-5, avansând în runda secundă.

În afară de Hănescu, alte trei sportive din ţara noastră au pierdut în primul meci. Cea mai severă înfrângere a suferit-o Alexandra Dulgheru, care a câştigat doar două game-uri în partida cu Viktoria Azarenka. Sportiva din Belarus, cap de serie numărul opt la turneul american, s-a impus în două seturi simetrice, 6-1, 6-1. Nici Edina Gallovits nu a avut o misiune mai uşoară în runda inaugurală, în care a întâlnit-o pe favorita numărul 10 a competiţiei, italianca Flavia Pennetta. Gallovits a pierdut primul set la zero, iar pe al doilea cu 6-4, dar a câştigat 19.000 de dolari, la fel ca şi ceilalţi români eliminaţi. O comportare ceva mai onorabilă a avut-o Raluca Olaru, care a jucat cu sportiva chineză Na Li (cap de serie numărul 18). Olaru a împins primul set în tie-break, pierdut până la urmă cu 7-4, iar în setul secund a cedat cu 3-6. Ceilalţi jucători români prezenţi la US Open, Victor Crivoi la masculin, Sorana Cârstea şi Monica Niculescu la feminin, urmau să dispute aseară meciurile din primul tur.

×
Subiecte în articol: sport