x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elveţia – Cehia 0-1: Lacrimile lui Alexander Frei

Elveţia – Cehia 0-1: Lacrimile lui Alexander Frei

de Florin Gongu    |    08 Iun 2008   •   00:00
Elveţia – Cehia 0-1: Lacrimile lui Alexander Frei

În meciul de deschidere al competiţiei, echipa lui Karel Bruckner a depăşit la limită o formaţie gazdă care şi-a pierdut căpitanul pentru tot restul competiţiei.

CORESPONDENŢĂ DE LA BASEL
În meciul de deschidere al competiţiei, echipa lui Karel Bruckner a depăşit la limită o formaţie gazdă care şi-a pierdut căpitanul pentru tot restul competiţiei.

 
Deznodămîntul partidei disputate aseară la Basel este nedrept pentru elveţieni, aceştia anihilîndu-i complet pe cehi în prima repriză, a şasea echipă a lumii în clasamentul FIFA nereuşind vreun şut pe spaţiul porţii lui Benaglio.

 
FATIDIC. Gazdele au avut însă imensul ghinion de a-l pierde pe căpitanul Frei, cel mai periculos om al lor în faţa porţii lui Cech părăsind terenul plîngînd în hohote după o accidentare suferită la genunchiul stîng, în minutul 43, la un duel pentru minge cu Grygera. În­locuit la pauză, Frei a apărut apoi în tribună sprijinindu-se în cîrje, semn că Euro 2008 a luat deja sfîrşit pentru el! În partea secundă, cehii au echilibrat disputa, iar Vaclav Sverkos a des­chis scorul profitînd de o ieşire eronată la ofsaid a fun­daşilor lui Kobi Kuhn la o lovitură de colţ (’71). Finalul a aparţinut Elveţiei, la fel însă şi lipsa de şansă, şutul lui Vonlanthen de la 8 metri oprin­du-se doar în bara transversală a porţii adverse (’80).

În urma ultimului fluier al italianului Roberto Rosetti au rămas lacrimile lui Frei, de­zamăgirea unui stadion arhiplin colorat în alb şi roşu şi, în contrast, bucuria justificată a cehilor. “Este nemeritată această în­frîngere. Meritam cel puţin un egal, dacă nu chiar să învingem”, a spus selecţionerul Elveţiei, Kobi Khun. “Este un rezultat foarte bun pentru noi, obţinut la capătul unui joc foarte strîns şi tacticizat”, a declarat antrenorul Cehiei, Karel Bruckner.

×
Subiecte în articol: sport