x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elveţia şi Cehia deschid balul

Elveţia şi Cehia deschid balul

de Ionut Paduraru    |    07 Iun 2008   •   00:00
Elveţia şi Cehia deschid balul

DEBUT ● În această seară se vor disputa primele două meciuri de la CE
Aşteptarea suporterilor se apropie de sfîrşit: de la ora 19:00 va începe primul meci al acestei ediţii, care le pune faţă în faţă pe Elveţia şi pe Cehia.



DEBUT ● În această seară se vor disputa primele două meciuri de la CE
Aşteptarea suporterilor se apropie de sfîrşit: de la ora 19:00 va începe primul meci al acestei ediţii, care le pune faţă în faţă pe Elveţia şi pe Cehia.

Festivitatea de deschidere va avea loc pe Stadionul Jakob-Park din Basel. Italianul Roberto Rosetti va fluiera apoi startul partidei inaugurale, în care se vor confrunta Elveţia, una dintre ţările organizatoare ale turneului, şi Cehia, finalistă în urmă cu trei ediţii. Cu alte cuvinte, un duel între tinereţea elevilor lui Jakob Kuhn şi experienţa lui Koller şi compania.

AŞTEPTĂRI. Noua vedetă din lotul Elveţiei, fundaşul de 22 de ani Phillipe Senderos, de la Arsenal, se aşteaptă ca echipa sa să fie una dintre surprizele turneului final. "Jucăm acasă. Întreaga ţară ne va sprijini, iar presiunea pe care o vor crea suporterii noştri ne va ajuta. În plus, mulţi dintre noi joacă în străinătate, la cluburi importante şi avem experienţa jocurilor la nivel înalt. Tinereţea este un avantaj, deoarece nu sîntem atît de obosiţi precum jucătorii celorlalte echipe din grupa noastră", a spus Senderos, care nu este speriat de duelul cu Jan Koller, adversarul său direct din meciul cu Cehia: "Este masiv şi este dificil să joci împotriva lui, dar mulţi atacanţi stau foarte bine din punct de vedere fizic. E treaba fundaşilor să se descurce cu ei". O altă veste bună pentru elveţieni este revenirea mijlocaşului stînga Tranquillo Barnetta, care lipsise trei zile de la antrenamente, din cauza unei accidentări la gleznă. Jucătorul lui Bayer Leverkusen s-a antrenat ieri normal şi poate juca împotriva cehilor. "Totul a mers foarte bine. Nu mi-a fost frică nici la alunecări", a spus Barnetta după şedinţa de pregătire.

Echilibru

Selecţionerul Cehiei, Karel Bruckner, este de părere că Grupa A este cea mai echilibrată de la acest turneu final. "Nu există nici o favorită, toate echipele au şanse să se califice. Se spune că Portugalia e cea mai valoroasă, dar turcii sînt şi ei foarte buni şi nu aş subestima nici Elveţia, care joacă acasă. Cred că echipele calificate se vor decide abia după ultimele meciuri. Avem cîteva absenţe din cauza accidentărilor, dar sîntem o echipă puternică şi putem face o figură frumoasă", a spus Bruckner.

Atenţie

Şi portarul Cehiei, Petr Cech, şi-a avertizat colegii în privinţa adversarului din meciul de deschidere al CE. "Elveţienii sînt periculoşi şi au un joc colectiv foarte bun. Îşi creează multe ocazii pe partea stîngă, prin Barnetta şi Streller, iar Frei este un marcator foarte bun. Jucătorii de pe flancuri urcă mult în atac şi centrează periculos. Ştim multe lucruri despre ei şi ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci", a spus Cech, finalist în Liga Campionilor în acest sezon cu Chelsea.

SPERANŢE
"Presiunea va fi fantastică la meciul de deschidere, dar noi ne-am pregătit pentru acest turneu important şi cred că putem rezista. Cînd întîlneşti echipa clasată pe locul 6 în clasamentul FIFA nu poţi spune că eşti favorit, dar jucăm totuşi la noi acasă. Sperăm să facem o surpriză în meciul cu Cehia. Ar fi fantastic să debutăm în faţa propriilor suporteri cu o victorie"
Alexander Frei
atacant Elveţia


Oraş: Basel
Populaţie: 165.000
Temperatura în iunie: 15-26°C
Capacitate: 42.500 de spectatori
Inaugurare: 2001
Distanţa faţă de aeroport: 10 km
Club: FC Basel


×
Subiecte în articol: sport