x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emoţii pentru Şahtior

Emoţii pentru Şahtior

de Ionut Paduraru    |    28 Noi 2007   •   00:00
Emoţii pentru Şahtior
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, are nevoie de o victorie in deplasarea cu Celtic pentru a se califica in premieră in optimile de finală ale competiţiei.

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, are nevoie de o victorie in deplasarea cu Celtic pentru a se califica in premieră in optimile de finală ale competiţiei.

Echipa romănilor Lucescu şi Raţ a plecat ca din puşcă in această ediţie e grupelor, cu două victorii, urmate apoi de tot atătea eşecuri in faţa deţinătoarei trofeului, AC Milan. Aşa că Şahtior a ajuns la egalitate de puncte cu Celtic, cele două grupări urmănd a se duela in meci direct pentru un loc in faza următoare a competiţiei. Dacă inving in această seară, "minerii" se califică matematic in optimi, cu condiţia ca AC Milan să nu piardă la Lisabona. In caz de egalitate, deznodămăntul se amănă pentru ultima etapă, dar echipa lui Lucescu va avea avantajul rezultatelor directe din meciurile cu Celtic. Şahtior se roagă insă să nu se repete scenariul de acum trei ani, cănd de asemenea a jucat in aceeaşi grupă cu echipa scoţiană. Ca şi in acest sezon, şi in 2004 Mircea Lucescu a ieşit invingător in prima dispută, scor 3-0, dar Celtic s-a impus in returul de la Glasgow la limită, cu 1-0. Varianta victoriei scoţiene nu este de neglijat nici de această dată, mai ales dacă amintim că pe "Celtic Park" a pierdut in această toamnă şi AC Milan, care a făcut apoi instrucţie cu elevii lui Mircea Lucescu. Nici statistica nu ii este prea favorabilă lui Şahtior. Celtic este aproape invincibilă in faţa propriilor suporteri, inregistrănd 11 victorii in cele 15 meciuri jucate pe teren propriu in Liga Campionilor.

×
Subiecte în articol: sport