x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 Elvetia - Cehia (final) 0-1

EURO 2008 Elvetia - Cehia (final) 0-1

07 Iun 2008   •   00:00

In meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal, Cehia a invins, la Basel, cu scorul de 1-0, reprezentativa Elvetiei, una dintre cele doua tari organizatoare. Unicul gol al intilnirii a fost marcat de Sverkos in minutul 71. Tot in Grupa A, Portugalia si Turcia se vor duela si ele in aceasta seara, de la ora 21:45, la Geneva.




ECHIPELE

ELVETIA: Benaglio - Lichtsteiner, Muller, Senderos, Magnin - Behrami, Inler, Fernandes, Barnetta - Frei, Streller. Antrenor: Jakob Kuhn

CEHIA: Cech - Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski - Plasil, Polak, Galasek, Jarolim, Sionko - Koller. Antrenor: Karel Bruckner

Arbitru: Roberto Rosetti (Italia).
Spectatori: 42.500

Cele mai semnificative evenimente ale primei reprize l-au avut ca protagonist pe capitanul Elvetiei, Alexander Frei. In minutul 36, Frei si-a trecut in cont cea mai mare ocazie de gol a primei reprize, sustul acestuia de la mare distanta fiind boxat cu dificultate in fata de portarul Cehiei, Petr Cech. Sapte minute mai tirziu, Frei s-a accidentat la un duel pentru balon cu un adversar si a parasit terenul in lacrimi. La pauza, in locul lui Frei a intrat Hakan Yakin.
Dupa ce echipele au revenit de la vestiare pentru repriza secunda, Frei si-a facut aparitia sprijinindu-se in cirje. Campionatul European a luat sfirsit pentru capitanul nationalei Tarii Cantoanelor!

MIN.66: Cea mai mare ocazie de gol a Elvetiei! Yakin a trimis cu capul, de la 11 metri, putin pe linga poarta lui Cech.
MIN. 71: SVERKOS a deschis scorul! Elvetia - Cehia 0-1. Marcatorul golului Cehiei a fost introdus pe teren de Bruckner in minutul 56 in locul inexistentului Jan Koller.
MIN.80: Elvetienii trec pe linga golul egalizator! Dupa sustul lui Barnetta respins in fata de Ceh, VONLANTHEN, intrat pe teren in minutul 75, suteaza de la 8 metri in bara transversala a portii cehilor!!!

×
Subiecte în articol: sport