x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 - Franţa pragmatică

EURO 2008 - Franţa pragmatică

de Ionut Paduraru    |    28 Mar 2008   •   00:00
EURO 2008 - Franţa pragmatică

Reprezentativa Franţei, primul adversar al României din grupa C de la Campionatul European din Austria şi Elveţia, a învins cu 1-0 Anglia, într-un meci amical disputat la Paris.

Reprezentativa Franţei, primul adversar al României din grupa C de la Campionatul European din Austria şi Elveţia, a învins cu 1-0 Anglia, într-un meci amical disputat la Paris.

 

 

Francezii nu au convins însă în ultimul lor test important dinaintea CE, singurul gol al partidei fiind înscris de Frank Ribery, în minutul 32, din lovitură de pedeapsă. O explicaţie pentru jocul mai puţin reuşit al gazdelor ar putea fi şi numărul mare de indisponibilităţi, selecţionerul Raymond Domenech neputându-se baza pe Willy Sagnol, Louis Saha, Sebastien Frey, Bakary Sagna, Thierry Henry, Mathieu Valbuena sau Patrick Vieira. În aceste condiţii, Domenech a folosit următoarea formulă: Coupet – Clerc, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery, Makelele, Toulalan, Malouda – Anelka (’80 Cisse), Trezeguet (’64 Govou).

 

 

Selecţionerul Franţei spune însă că jucătorii săi au preferat să joace “mai mult inteligent decât spectaculos”. “Puteam să fim mai activi în atac, dar Campionatul European este peste două luni. Acolo vom pleca cu o bază solidă”, a precizat tehnicianul. Şi mijlocaşul Frank Ribery este optimist: “Ne face multă plăcere această victorie. Nu a fost uşor, a fost un meci strâns. Un meci serios, ceea ce contează pentru ce va urma. Jocul cu Anglia dă încredere echipei. Cred că este genul de meci pe care îl vom avea la Euro-2008. Am fost prezenţi în joc şi sper că vom face la fel la Euro”. Presa franceză de ieri nu a fost prea entuziasmată de victoria echipei antrenată de Domenech. “Albaştrii au oprit maşinăria engleză”, a scris Liberation, adăugând apoi sec: “Şi-au făcut treaba”. “Nimic impresionant”, a titrat L’Equipe, care a notat că francezii au învins “o tristă echipă a Angliei”. “Ultimul mare meci al echipei Franţei înainte de debutul la Euro-2008, la data de 9 iunie, la Zürich, în faţa României, nu a avut intensitatea pe care am fi dorit-o”, a mai scris L’Equipe. Le Parisien menţionează că jucătorii Franţei au fost “câştigători timizi” în faţa Angliei, la finalul unui meci care “nu alungă îndoielile aduse de meciul cu Spania, pierdut, cu scorul de 0-1, la 6 februarie”.

 

 

Italia

 

 

O altă adversară a României la CE, Italia, a pierdut meciul din deplasare cu Spania, scor 0-1. Singurul gol al meciului fost înscris de David Villa, în minutul 78, cu un şut puternic de la 20 de metri. “A fost un meci jucat bine de ambele părţi. Am avut ocazii frumoase şi puteam câştiga, dar şi adversarii noştri au făcut un meci bun. Nu meritam să pierdem, dar spaniolii au înscris un gol spectaculos care trebuie aplaudat. După pauză am făcut şase schimbări şi acest lucru s-a văzut, mecanismele nu au mai mers la fel”, a motivat rezultatul selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni.

 

 

Olanda

 

 

Printre cele mai spectaculoase meciuri de miercuri, măcar prin evoluţia scorului, a fost cel dintre Austria, una dintre gazdele CE, şi Olanda. Austriecii au condus la un moment dat cu 3-0 şi cu 3-1 la pauză, dar trupa lui Marco van Basten a revenit în repriză secundă şi a câştigat până la urmă cu 4-3. “Am primit goluri în urma unor greşeli individuale, ceea ce nu putem permite la Euro. La pauză le-am spus jucătorilor că trebuie să reacţioneze”, a spus Van Basten. “Nu avem dreptul că jucăm la Euro-2008 la fel ca în prima repriză”, a declarat şi mijlocaşul Rafael van der Vaart.

×
Subiecte în articol: sport meci