x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 / Grecia - Suedia: 0-2

EURO 2008 / Grecia - Suedia: 0-2

11 Iun 2008   •   00:00

Au înscris Ibrahimovic (min. 67) şi Hansson (min. 72)



Lars Lagerback, selecţionerul Suediei, a declarat după meciul cu Grecia, scor 2-0, că este foarte mulţumit de jocul echipei sale, mai ales că a avut în faţă o formaţie care s-a apărat foarte bine.

"Echipa a jucat foarte bine împotriva unui adversar dificil. Ştiam că grecii vor juca bine în apărare, cu cinci fundaşi şi că vor sta bine din punct de vedere fizic. Poate şi de aceea a fost mai greu. Este formidabil că am reuşit să câştigăm primul meci de această manieră", a declarat Lars Lagerback, completat de autorul primului gol, Zlatan Ibrahimovic: "Am muncit foarte mult, dar am jucat şi inteligent. Important este că am reuşit să luăm cele trei puncte".


Otto Rehhagel crede că grecii au pierdut meciul pentru că nu au reuşit să domine la mijlocul terenului aşa cum au făcut în alte partide: "Prima repriză nu a decurs chiar aşa cum ne-am aşteptat, pentru că nu am reuşit să împingem jocul înspre poarta lor. La mijloc nu am dominat, iar acest lucru ne-a costat. Am făcut două mari greşeli în defensivă, la două faze cheie, dar mai ales atunci când l-am scăpat din ochi pe Ibrahimovic. Ei au presat mult, în timp ce noi nu am reuşit să le punem probleme. Nu am reuşit să scoatem la iveală acel spirit de luptă în momentele decisive. În meciurile următoare trebuie neapărat să arătăm ceva diferit, pur şi simplu, trebuie".

Atacantul Amanatidis s-a declarat foarte nemulţumit de rezultat şi l-a atacat voalat pe selecţionerul Rehhagel, precizând că grecii nu au nicio şansă la EURO dacă vor juca în acelaşi sistem de joc. "În timpul unui meci nu poţi doar să pasezi la centrul terenului de 50 de ori, câteodată mai trebuie să şi ataci. Cu un astfel de joc nu putem să supravieţuim în faţa celor mai bune echipe din Europa. Trebuie schimbat sistemul de joc, altfel suntem eliminaţi".

Clasament grupa D

Spania 1 1 0 0 4-1 3p
Suedia 1 1 0 0 2-0 3p
Grecia  0 0 0 1 0-2 0p
Rusia   1 0 0 1 1-4 0p

×
Subiecte în articol: sport