x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008 - Info

Euro 2008 - Info

16 Iun 2008   •   00:00

16 iunie 2008



AMENINŢARE. Un tiz al arbitrului englez Howard Webb, acuzat că ar fi furat victoria Poloniei în meciul cu Austria,
a cerut protecţia poliţiei, după ce a primit ameninţări cu moartea. Confuzia fanilor polonezi se datorează faptului că atît inginerul Howard Webb, în vîrstă de 62 de ani, cît şi arbitrul cu acelaşi nume, sînt din oraşul Rotherham. Pe internet circulă mai multe imagini ale arbitrului, într-una acesta avînd un cuţit înfipt în cap, iar alta reproduce un afiş care promite o recompensă de 50.000 de euro pentru capturarea sa viu sau mort.

EUROSEXY. Un meci de fotbal între două echipe feminine din Austria şi Germania, alcătuite din zece jucătoare care vor evolua dezbrăcate este programat astăzi, la Viena, înaintea partidei oficiale dintre cele două ţări. Întîlnirea va avea loc pe o plajă artificială amenajată pe malul Dunării, în cadrul unui "Campionat Mondial" numit SexySoccer.

EXTRA-EURO

CRAIOVA. Jucătorii Universităţii Craiova s-au reunit, în vederea noului sezon, la primul antrenament efectuat sub conducerea italianului Nicolo Napoli, fiind prezenţi 24 de fotbalişti. Singurul absent a fost Julius Wobay, care a fost convocat la naţionala statului Sierra Leone, în vederea unui meci cu Africa de Sud. Operat de menisc la ambii genunchi în urmă cu o lună, australianul Baird s-a pregătit separat. Noutăţile apar la conducerea tehnică, acolo unde Napoli şi-a adus doi compatrioţi: antrenorul cu portarii Massimo Ferraris, ultima oară la juniorii lui Juventus, şi preparatorul fizic Donati Quinto, de la Ravenna.

HANDBAL. Naţionala feminină a României va disputa opt partide de pregătire înaintea JO de Beijing, în compania unor echipe care vor participa şi ele la marele eveniment sportiv din luna august. Acestea sînt: Norvegia, Rusia, Franţa, Ungaria şi Brazilia. Tricolorele se află momentan în vacanţă, reunirea lotului fiind prevăzută pentru data de 30 iunie.

BOX. Pugiliştii români au terminat învingători în trei dintre cele 11 finale ale turneului internaţional Centura de Aur, care a avut loc la Constanţa, competiţie la care au participat sportivi din 15 ţări. La categoria 48 kg, Iulius Poczo l-a învins pe Nahaila Abdelillah (Maroc), la 60 kg, Georgian Popescu s-a impus în faţa lui Vladimir Sarukhanian (Rusia), iar la 91 kg, Petrişor Gănănău l-a întrecut pe Janos Fekete (Ungaria).

ÎNOT. Camelia Potec s-a clasat pe locul al treilea în proba de 800 m liber din cadrul concursului internaţional de la Canet-en-Roussillon (Franţa), etapă a circuitului Mare Nostrum. Ea a fost cronometrată în 8 minute, 35 de secunde şi 58 de sutimi, victoria revenind sud-africancei Wendy Trott, care a înotat cu şapte secunde mai repede. Potec se pregăteşte de anul trecut chiar la Canet, cu antrenorul francez Philippe Lucas.

×
Subiecte în articol: sport