x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008: Lotul ideal

Euro 2008: Lotul ideal

de Ionut Paduraru    |    01 Iul 2008   •   00:00
Euro 2008: Lotul ideal

Comisia Tehnică a UEFA a anunţat ieri cei 23 de jucători care fac parte din lotul ideal al Campionatului European din Austria şi Elveţia.

Comisia Tehnică a UEFA a anunţat ieri cei 23 de jucători care fac parte din lotul ideal al Campionatului European din Austria şi Elveţia. Lotul cuprinde nouă jucători de la campioana Europei, Spania, patru de la semifinalista Rusia, trei de la finalista Germania, doi de la Olanda şi Portugalia şi cîte unul de la naţionalele Turciei, Croaţiei şi Italiei.


COMPLET. Componenţa este următoarea: Gianluigi Buffon (Italia), Iker Casillas (Spania), Edwin van der Sar (Olanda) – portari, Bosingwa (Portugalia), Philipp Lahm (Germania), Carlos Marchena (Spania), Pepe (Portugalia), Carles Puyol (Spania), Iuri Jirkov (Rusia) – fundaşi, Hamit Altintop (Turcia), Luka Modrici (Croaţia), Marcos Senna (Spania), Xavi Hernandez (Spania), Konstantin Zirianov (Rusia), Michael Ballack (Germania), Cesc Fabregas (Spania), Andres Iniesta (Spania), Lukas Podolski (Germania), Wesley Sneijder (Olanda) – mijlocaşi, Andrei Arşavin (Rusia), Roman Pavliucenko (Rusia), Fernando Torres (Spania), David Villa (Spania) – atacanţi.

Cel mai bun

Aceeaşi comisie l-a desemnat pe mijlocaşul spaniol Xavi Hernandez drept jucătorul Campionatului European. Xavi (28 de ani) a evoluat în cinci meciuri la CE şi a marcat un gol în semifinala cu Rusia, fiind preferat de specialişti pentru modul său de a dicta ritmul de la mijlocul terenului. La precedenta ediţie, cel mai bun jucător a fost declarat grecul Thedoros Zagorakis.

 

Rezervă

Oficialii Federaţiei Austriece de Fotbal consideră că ţara lor este o soluţie de rezervă dacă Ucraina şi Polonia nu vor fi în măsură să găzduiască EURO 2012. La 2 iulie, preşedintele UEFA, Michel Platini, va face o vizită în cele două ţări pentru a constata dacă organizatorii au la dispoziţie destul timp pentru a asigura infrastructura necesară organizării turneului.

×
Subiecte în articol: sport Spania