x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 / Panzere scoase din uz

EURO 2008 / Panzere scoase din uz

13 Iun 2008   •   00:00

Băieţii lui Slaven Bilici au pus la punct aseară o echipă germană pe care mulţi o consideră favorită la titlu. Cu punctaj maxim după două meciuri, croaţii sînt deja calificaţi în sferturi.



GRUPA B ● Croaţia – Germania 2-1
Băieţii lui Slaven Bilici au pus la punct aseară o echipă germană pe care mulţi o consideră favorită la titlu. Cu punctaj maxim după două meciuri, croaţii sînt deja calificaţi în sferturi.

Avertizat de forţa de joc pe care Germania a etalat-o în partida cu Polonia, Bilici a început meciul prudent, trimiţîndu-l în avanposturi doar pe Olici. Nemţii nu s-au lăsat prea mult invitaţi la joc, însă croaţii şi-au dat repede seama că pe partea lui Jansen este o pîine bună de mîncat şi au deschis scorul la primul şut pe spaţiul porţii. Era minutul 24, cînd Srna i-a luat faţa fundaşului de la Bayern şi l-a învins pe portarul Lehmann din şase metri. Pînă la pauză, tot croaţii au avut cele mai mari ocazii, dar Kranjcar a trecut în două rînduri pe un nou gol.

ŞANSĂ. La reluare, ex-iugoslavii au reuşit să-şi mărească avantajul, la capătul unei faze în care norocul a avut rolul său. Rakitici a centrat de pe dreapta, mingea a fost deviată de un fundaş în bara porţii lui Lehmann, iar Olici a reluat simplu în plasă (’62). La 0-2, nemţii nu au mai izbutit decît punctul de onoare, prin Podolski (’79), care l-a egalat pe spaniolul David Villa în fruntea clasamentului golgeterilor, cu trei reuşite. În prelungiri, nervii fotbaliştilor germani au cedat, Schweinsteiger văzînd primul cartonaş roşu la EURO 2008, pentru un gest nesportiv. Croaţii au cîştigat meritat şi pot visa acum chiar la trofeu, aşa cum afirmase înaintea jocului Slaven Bilici. Victoria lor a fost însă umbrită de vestea decesului unui suporter de doar 20 de ani, care a suferit o criză cardiacă în zona rezervată fanilor în centrul oraşului Klagenfurt.

Clasament
Croaţia 2 2 0 0 3-1 6p
Germania 2 1 0 1 3-2 3p
Austria 2 0 1 1 1-2 1p
Polonia 2 0 1 1 1-3 1p

×
Subiecte în articol: sport